1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PTT, bir tek mısır satmıyor
PTT, bir tek mısır satmıyor

PTT, bir tek mısır satmıyor

PTT çalışanlarının zor şartlar altında çalıştığını belirten Türk Haber-Sen Kars İl Temsilcisi Kemal Erginbay, “PTT, gişelerde asli işinin dışında bir tek mısır satmıyor.” diye tepki gösterdi.

A+A-

Türkiye Haber Sen Kars İl Temsilcisi Kemal Erginbay, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendika üyeleri, PTT çalışanlarının da hazır bulunduğu Kars PTT Başmüdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, yetkililerin hizmet kalitesinin düşürmek için zemin hazırladıklarını ifade etti. Gişelerde PTT'nin asli işinin dışında bir tek mısır satmadığını söyleyen Erginbay, “Gişelerden bayan personeller kaldırılarak sanayi sitelerinde milli piyango bileti sattırılmakta. Kendi işimizi bırakıp, kozmetik ürün şirketlerinin tahsilâtlarını yapmaya başladık. Vatandaşımız kapı önlerinde saatlerce kuyruk beklerken, boş gişeleri gören vatandaşlarımız personelin gişe arkasında gezindiğini zannederek hizmet üreten arkadaşlarımız ile münakaşaya yeltenmekte. Halbuki sorun, planlanan iş gücüne göre hazırlanan mekanlarımızda yeterince personel istihdam ettirilmeyip, yine personelden tasarrufla hizmet aksatılmaktadır.” dedi.

Erginbay açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gecesini gündüzüne katan, mesai mefhumu gözetmeksizin tek başına 3-4 kişilik hizmet ve dağıtımı üstlenen, yarış atı gibi gişe işlem adedi ile tehdit edilen, evine iş götüren personelimiz canından bezdi. Kurum aidiyetini yitirmelerine sebebiyet veren baskı ve adam kayırmacılığı had safhaya çıkmıştır. Kanun ve mevzuat dışı uygulamalar sendikamız tarafından 6 aydan beri ikaz edilmesine rağmen dikkate alınmamış, üç maymunu oynayanlar, kamu çalışanlarını maraba görenler, baskı ve tehditle haklarını gasp edenlerin en kısa sürede hak yolunda adım atmalarını, aksi taktirde bu taleplerimizin bundan böyle rica minnetle olmayacağını ifade etmek istiyoruz.

Yıllık izinleri verilmeyen, yerine adam bul denilecek kadar mevzuattan uzak yöntemlerin işlemeye başlaması elbette birileri tarafından görülmektedir. Mevzuat gereği şubelerde tek personel çalıştırılamaz dendiği halde Akyaka ve Adliye Şubelerinde tek personel idame edilmektedir. Sarıkamış İlçesinde ikamet edip Sarıkamış PTT Merkez Müdürlüğünde Çalışan iki şef personelimiz Mağdur edilerek Merkez ptt müdürlüğüne alınmıştır. Müdürlük vekâleti var olan şeflerden birine verileceğine, veznedara verilmiştir.

Aynı şartlarda olan Kağızman PTT Müdürlüğüne Kars Merkez müdürlüğünde çalışan bir şefin Müdür vekili olarak atanması oluyor ise manidardır. Aynı atamayı, kayırmacılık yapılmadan Sarıkamış PTT merkez müdürlüğümüze de bekliyoruz. Norm dolusu merkez müdürlüklerine yapılan atamalar, başka merkezlerde adam kayırmacılığı ile keyfi görevlendirilmektedir. Antalya başmüdürlüğünde altı aydan beri süregelen Kanun ve mevzuat tanımamazlık, PTT çalışanlarını köle sistemi ile baskı ile çalıştırmaya başlamış, Kanunun emrettiği mesai saatleri yerine kendisinin baskı ve tehditle belirlediği mesai saatlerini önce rica minnet ile yerleştirmiş, daha sonra gayri resmi uygulamaları yazışmalara dökecek kadar pervasızca mevzuat dışı sistemini getirmiştir.

Dağıtım hizmetlerinde mesai uygulaması Türkiye’de Tüm PTT Başmüdürlükleri PTT Genel Müdürlüğünün Mevzuat ve genelgelerine göre yürütülürken, Antalya Başmüdürü kendisini Kamu çalışanlarının patronu zannederek Başmüdürlüğü ve birimlerini Mustafa beyin çiftliğine dönüştürmüştür. Kanun ve Mevzuat dışı uygulamalar sendikamız tarafından altı aydan beri ikaz edilmesine rağmen dikkate alınmamış, üç maymunu oynayanlar, kamu çalışanlarını maraba görenler, baskı ve tehditle haklarını gasp edenlerin en kısa sürede hak yolunda adım atmalarını, aksi taktirde bu taleplerimizin bundan böyle rica minnetle olmayacağını ifade etmek istiyoruz.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.