1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Provakatörlere İzin Verilmesin
Provakatörlere İzin Verilmesin

Provakatörlere İzin Verilmesin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili adayları, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı makamında ziyaret etti.

A+A-

HDP Milletvekili adayları Ayhan Bilgen, Şafak Özanlı, Önder Fidanboy, beraberindekilerle birlikte sabah saatlerinde Kars Belediyesi’ne geçti. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından makamda karşılanan HDP heyetine çay ve çikolata ikramında bulunuldu. Başkan Karaçanta makam koltuğunda oturmayarak incelik gösterip HDP birinci sıra milletvekili adayı Ayhan Bilgen’le karşılıklı oturdu.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette ilk konuşmayı HDP adayı Ayhan bilgen yaptı. Bilgen, “Seçimlerin barış içerisinde, kardeşçe, birbirimizi karalamadan geçmesini arzu ediyoruz. Seçimlerin halk oyunun, iradesinin özgürce yansıyabileceği bir ortamda geçmesini temenni ediyoruz. Bu dileklerle sizinle hem de selamlamak için buradayız. Kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da, “Ben teşekkür ederim tabi ki sizleri burada ağırlamaktan ne kadar mutluluk duyduğumu anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz yerel seçimlerde de meclis üyesi arkadaşlarımız da aramızdalar. 1 yıldır beraber çalışıyoruz. Geçtiğimiz yerel seçimlerde de arkadaşlarımız çok iyi bilirler ki her şey barış, sükunet ve güzellikler içerisinde oldu. Bu genel seçiminde aynı hava içerisinde geçeceğine olan inancım tamdır. Tabi bununda özellikle sayın vekillerimize çok iş düşüyor. Çünkü, gençlik teşkilatı olan partiden milletvekili adayısınız. Diğer taraftan Milliyetçi Hareket Partisi de öyle. Dolayısıyla milletvekilleri o gençlerimizi zaman zaman önlerine alıp konuşmaları lazım. ‘Arkadaşlar akıllı olacakınız’ gibi nasihatlerde bulunmaları gerek. Bunlar sükunet içerisinde olmalı çünkü bizler hep öyle yaptık. Geçen dönem benimle birlikte aday olan arkadaşımız Yusuf beye de buradan teşekkür ediyorum. Hakikaten çok samimi bir havada seçim süreci geçirdik. Seçim bittikten sonra da vali beyi ziyaretlerde bu hep gündeme geldi. Türkiye’nin çok yerinde olmayan güzellikler burada yaşandı. Umarım bu güzellikler aynen devam edecek.” diye konuştu.

HDP adayı Ayhan Bilgen, Kars’ın barış içinde yaşayacak bir kültür birikiminin olduğuna dikkat çekerek, “Biz aynı şehirde birlikte bütün toplum kesimlerinin arasında bir sorun olmadığını, barış içerisinde yaşabilecek bir kültürel birikime, geçmişe sahip olduklarını düşünüyoruz. Yeter ki bunu provoke edip, çatışarak, gerilimle buradan bir şeyler elde etme çabası güdenler olmasın.” temennisinde bulundu.

Başkan Karaçanta’da aynı temenni de bulunarak, “Sıkıntı, provokatörlerin bu zamanlarda iş başında olmaları. Bunların elbette ki olmaması lazım.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.