1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Projeler Fiili Olarak Faaliyete Geçirilecek
Projeler Fiili Olarak Faaliyete Geçirilecek

Projeler Fiili Olarak Faaliyete Geçirilecek

Kapu: Projeler Fiili Olarak Faaliyete Geçirilecek...

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanmasını değerlendirdi.

Ahmet Arslan’ın Bakan olmasının Kars için büyük kazanım olduğunu belirten Genel Sekreter Kapu, “Bizim bakanımız bizim için bir şans oldu.” dedi.

Özellikle Ulaştırma Bakanlığının yürüttüğü Kars merkezli çok büyük projeler olduğuna dikkat çeken Kapu, “Demiryolu projesi çok önemli. Bu yılın sonuna kadar tamamlanması ihtimali olan, Bakan beyinde gelmesi ihtimaliyle bitirilmesi çok yükseldi. Kars artık İpekyolunun bağlantısını sağladığı merkez haline geldi. Kars için çok çok daha önemli olan Lojistik Merkez. Bakan beyin kendisi zaten Temmuz ayında ihalesi yapılacağını ilan etmişti. Bu konuda artık hiçbir şüphem kalmadı. Çünkü kendisi vekil iken takibindeydi, şimdi ise işin başında. Ayrıca Nahcivan demiryolu bağlantı noktasında çok hızlı bir ilerleme olacağını düşünüyorum. Tabi Bakan beyin girişimiyle. Yani Kars, hep ifade ettiğimiz projeler üzerinde kamuoyuna duyurduğumuz herşey fiili olarak hayata geçirilmiş olacak. Bölgenin hem şehir merkezleri hem bağlantı yollarının ulaşım problemleri ciddi anlamda kalitesi artacak, en büyük beklentimizde o zaten.” şeklinde konuştu.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, ayrıca hayvancılık bölgesi olan Kars’ın et ihraç edeceğine et ithal ettiğini belirterek, Kafkas Üniversitesi ile bir ortaklaşa proje üzerinde çalıştıklarını, Kars’ın yok olmaya yüz tutmuş “Zavot Irkı” ve “Montofon Irkı”nı geliştirerek piyasaya süreceklerini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.