1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Programlarımızı sabote ediyor”
Programlarımızı sabote ediyor”

"Programlarımızı sabote ediyor”

Kars’ın Sarıkamış İlçesi Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış Şehitlerini Anma törenlerinin resmi olarak Sarıkamış İlçesi’nde yapıldığını fakat bazı kişilerin kendi başlarına hareket ederek törenleri sabote etmek istediklerini söyledi.

A+A-

Özbilen, “Sarıkamış şehitleriyle ilgili olarak bazı zatı muhteremler, 2004 yılından beri anma programları düzenliyorlar.” diyerek, “Sayın valilerimiz, sayın kaymakamlarımız, sayın belediye başkanlarımız ve güvenlik kuvvetlerimiz, programlarımızı sabote eden insanlarla lütfen beraber hareket etmeyelim!” çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de katıldığı Sarıkamış şehitlerinin 97.yılı anma etkinliklerinde konuşan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkmış şehitlerinin Sarıkamış’ta anılması gerektiğini ısrarla vurguladı ve anma programlarını sabote edenlerle birlikte hareket edilmemesini istedi.

KARLA, FIRTINAYLA, BORANLA SAVAŞILMIŞ

Resmi tören adı altında Sarıkamış dışında Sarıkamış Şehitleri için düzenlenen anma etkinliklerini yapanların Sarıkamış’ta yapılan anma etkinliklerini sabote etmek amacında olduklarını belirten Özbilen, bu konuda İçişleri Bakanı Şahin’e şikayette bulundu. Özbilen, “Türkiye’nin 82 ilinde ilçemize teşrif eden belediye başkanları sivil toplum örgütleri bizi milli günümüzde yalnız bırakmayarak geldiğiniz için hepinizi selamlıyorum. Bilindiği üzerinde 1914-15 tarihleri arasında 40 yıl Rus esareti altında kalmış Sarıkamış ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşu için ordumuz Allah-u Ekber ve Soğanlı Dağlarından aşarak Sarıkamış’ı almaya çalışmışlardır. Burada karla, fırtınayla, boranla savaşmıştır. Bunun anlamı şudur Vatanı milleti birliği sağlamak için zemheri ayında aşmaya çalışmıştır. Tabiî ki bu milli ve manevi değerlerimizin önünde her zaman eğilerek yad eden sayın bakanım siz ilçemize teşrif ettiniz. Bugüne kadar çok sayıda bakanımız ziyaret etti. Başbakan Erdoğan’da Sarıkamış’a geldiğinde Çanakkale’de abide varsa Sarıkamış’ta da olsun dedik. Başbakan talimat verdi, bizde o projeyi hazırladık valilik, kaymakamlık ve STK’lar ile birlikte o proje neticelendi ve Sayın Başbakanımız Sarıkamış’ta abidenin yapılması için talimatlarını verdi.” dedi.

ONLAR ZANNEDİYOR PARALARI BOL AMA PARASI BOL OLANIN SESİ KISIKTIR

Özbilen ayrıca, “Sayın bakanımız Türkiye’de en zor görev sizin.” diyerek, “Bugün 8 bin metreyi ahenkle yürüdüğünüz için hepsinin üstesinden geleceğinize eminiz. Ancak biz Sarıkamışlılar olarak, milli ve manevi değerlerimize her zaman bağlıyız. Maalesef 2004 yılından beridir iki zati muhterem çıkmış Sarıkamış şehitleriyle ilgili olarak Balçiçek Pamir’in programlarına çıkarak değişik şeyler lanse ediyor. Tabi paraları boldur, Biz o televizyonlara çıkamıyoruz ama bizde çıkıp Tempo TV’ye, Ekin TV’ye çıkıyoruz ama kayda değer bir şey ortaya çıkmıyor. Onlar zannediyor paraları bol ama parası bol olanın sesi kısıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağını bugün alnında taşıyan şu halk herkese en iyi cevabı verir. Sayın Bakanım bundan sonra Sarıkamış şehitleriyle ilgili programlar yapıldığı zaman sayın valilerim, sayın kaymakamlarımız, sayın belediye başkanlarımız, güvenlik kuvvetlerimiz programlarımızı sabote eden insanlarla lütfen beraber hareket etmeyelim. Vatandaş gidip bir yerlerde program yapıyor, Sarıkamış’ta güvenlik yok diyip efendim ben programı bırakıyorum diyor. Arkadaş bu sevdalardan vazgeçelim. Milli ve manevi değerlerimize dizgin vuracak kimse yoktur. Ben de kalkıyorum Allah-u Ekber Dağı’nın zirvesine çıkıyorum. Eğer bir program icra edilecekse uğruna 90 bin şehit daha verilecekse o program neticelenmesi lazım, tıpkı bugün olduğu gibi.” diye konuştu. 

MECLİS KARARI ALINIYOR

Sarıkamış Belediye Meclisi olarak, güvenlik tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı tarafından alınması yönünde karar alacaklarını da ifade eden Özbilen, “CHP, MHP ve AKP’li belediye meclis üyelerimizle meclis kararı alıyoruz. Bu karar kesinleştiği zaman Sayın Bakanımıza sunacağım.” dedi.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ BUNDAN BÖYLE DEVLET TÖRENİYLE ANILACAK

Özbilen SOBESYO salonundaki etkinlikler sırasında yaptığı konuşmada da, “Bilindiği Sarıkmış şehitleri bundan böyle artık devlet töreni ile anılacaktır. Şunu her kes çok iyi bilsin ki; artık Sarıkamış Şehitlerini anmak amacıyla başka yerlerde programlar yapmanın bir anlamı yoktur. Taş yerinde ağırdır. Biz Türk milletinin tamamı olarak Çanakkale şehitlerimizi Çanakkale’de, Nenehatun’u Erzurum’da anacağız, Ama Sarıkamış şehitlerini Bizatihi Sarıkamış’ın dondurucu soğuğunda bu topraklarda anmalıyız.” şeklinde konuştu.

GÖNÜLLERİN 82. İLİ SARIKAMIŞ

Özbilen, gazetecilerin yapılan bu konuşmalar üzerine yönelttikleri sorular üzerine de şunları söyledi:

“Türkiye’de Sarıkamış Şehitleri her yerde anılabilir. Ama Sarıkamış şehitleri resmi devlet töreni olarak burada yapılar. Başka yerlerde törenler yapılırsa Sarıkamış halkını rencide edecek tutum ve davranışlardan uzak kalınması ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak davranışlardan uzak durulması lazım. Güvenlik birimleri de aldığı güvenlik önlemleri aldığı zaman neye, kime ve niçin aldığını ilgili makamlara sormalıdırlar. Ben tören sırasında yaptığım konuşmada 82 ilden törenlere katılımın olduğunu söyledim. Ülkemiz 81 ilden oluşmaktadır ama Sarıkamış’ın bağrında yaşattığı 90 bin şehit nedeniyle iller üstü bir vasfa sahip olduğu yani bütün illerden şehit barındırdığı için ‘Gönüllerin 82. İli Sarıkamış’ olarak kabul edilmesini istiyoruz.

Yine konuşmamda bazı zati muhteremlerden bahsederken benim kişilerle veya yetkililerle herhangi bir problemim yoktur. Artık şehitlerimiz devlet töreniyle anıldığı için sloganımız ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ olduğunda göre Karslı, Erzurumlu, Ağrılı, Akdenizli veya Karadenizli olarak şehidine saygı duyan her kes davetlidir. Belediye meclisinde 2 Ocak’ta karar aldık. Kararda Sarıkamış şehitleriyle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgilidir. Daha sonrada bu karar kesinleştiğinde kamuoyuna açıklanacaktır.

Daha önce de dediğim gibi eğer bir anma programı yapılmak isteniyorsa o programı sonuna kadar devem ettirmeniz gerekir. Sarıkamış artık devlet töreni ili anılıyor. Birileri anma etkinliği yapabilirler. Ama resmi tören sadece Sarıkamış’ta yapılır.

Özbilen ayrıca, anma etkinliklerinin bundan böyle “Şehit torunlarıyla Dedelerini Buluşturma” adı altında yapılacağını da sözlerine ekledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.