1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof.Dr.Göle'den Açıklama
Prof.Dr.Göleden Açıklama

Prof.Dr.Göle'den Açıklama

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Karslı Hemşerimiz Prof.Dr.Celal Göle’den zorunlu bir açıklama :

A+A-

Fakültemiz mezunlarından Sayın Doğan Akın’ın T24 internet sitesindeki iki yazısında Fakültemiz ve öğrencilerimiz hakkında ileri sürdüğü hususlarla ilgili olarak kendisine gönderdiğim yazı ektedir. Bu yazım, Sayın Doğan Akın tarafından ilgili internet sitesinde aynen yayınlanmıştır.

 

Hemen belirtmek isterim ki, Fakültemiz öğrencileri gerek Üniversite Giriş Sınavları’nda aldıkları puanlar gerekse Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) aldıkları sonuçlar ile Ülkemizin en başarılı öğrencileri arasında yer almaktadır.

 

Nitekim Ülkemiz genelinde Fakültemizin sunduğu programlar ile diğer üniversitelerdeki aynı programlar karşılaştırıldığında; 

 

1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 18 adet olup, Fakültemizin bu bölümü kendi alanında en yüksek taban puan ile öğrenci almaktadır,

 

2. Maliye Bölümü 30 adet olup, Fakültemizin bu bölümü kendi alanında en yüksek taban puan ile öğrenci almaktadır,

 

3. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 51 adet olup, Fakültemizin bu bölümü kendi alanında ikinci en yüksek taban puan ile öğrenci almaktadır (Fakültemizden daha yüksek taban puanına sahip olan bir program yabancı dilde eğitim vermektedir),

 

4.Uluslararası İlişkiler Bölümü 65 adet olup, Fakültemizin bu bölümü kendi alanında dördüncü en yüksek taban puan ile öğrenci almaktadır (Fakültemizden daha yüksek taban puanlarına sahip olan üç program yabancı dilde eğitim vermektedir),

 

5.İktisat Bölümü 89 adet olup, Fakültemizin bu bölümü kendi alanında altıncı en yüksek taban puan ile öğrenci almaktadır (Fakültemizden daha yüksek taban puanlarına sahip olan beş program yabancı dilde eğitim vermektedir),

 

6. İşletme Bölümü 125 adet olup, Fakültemizin bu bölümü kendi alanında altıncı en yüksek taban puan ile öğrenci almaktadır (Fakültemizden daha yüksek taban puanlarına sahip olan beş program yabancı dilde eğitim vermektedir).

 

2009 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre de;

 

1.Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, diğer çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümlerinin mezunlarıyla karşılaştırıldığında birinci sıradadırlar.

 

2.Maliye Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz diğer maliye bölümlerinin mezunlarıyla karşılaştırıldığında birinci sıradadırlar.

 

3.Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz diğer siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerinin mezunlarıyla karşılaştırıldığında birinci sıradadırlar.

 

4.Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz diğer uluslararası ilişkiler bölümlerinin mezunlarıyla karşılaştırıldığında üçüncü sıradadırlar.

5.İktisat Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz diğer iktisat bölümlerinin mezunlarıyla karşılaştırıldığında dördüncü sıradadırlar.

 

6.İşletme Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz diğer işletme bölümlerinin mezunlarıyla karşılaştırıldığında dördüncü sıradadırlar.

 

Daha iyiye gitmek için çalışmalarımız çok yönlü olarak devam etmektedir. Bu çerçevede, tüm bölümlerimizde zorunlu hazırlık sınıfı uygulamasına geçilmiş; böylece hazırlık sınıfından muaf olamayan öğrencilerimiz için Fakültemizin eğitim süresi beş yıl olmuştur.

 

Mülkiye kamu oyuna saygılarımla sunarım.

 

Prof. Dr. Celal GÖLE

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı

 

Not: Sayın Doğan Akın’a gönderilen yazı, 2009 Yılı karşılaştırmalı ÖSS ve KPSS sonuçları ile Fakültemiz mezunlarının KPSS sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirme yazısı ekte sunulmuştur.

 

Ayrıca Sayın Doğan Akın‘ın 27 Nisan 2010, 29 Nisan 2010 ve 03 Mayıs 2010 tarihli yazılarının linki aşağıdadır.

 

http://www.t24.com.tr/content/authors.aspx?article=1899&author=24

http://www.t24.com.tr/content/authors.aspx?article=1910&author=24

http://www.t24.com.tr/content/authors.aspx?article=1891&author=24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.