1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Polisimize teşekkür ederim
Polisimize teşekkür ederim

Polisimize teşekkür ederim

Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 9 yaşındaki Mert Aydın’ın katilinin nasıl yakalandığını anlattı.

A+A-

Sözlerine “Mert’in anne ve babasına, Kars halkına tekrar başsağlığı dilerim” diye başlayan Vali Eyüp Tepe, şöyle devam etti:

“Faiilin yakanması bimiz için teselli oldu. Yoksa Mert’imizi geri getirecek değiliz. Ama hakikaten bu zorlu sürecin mutlu sonla neticelenmesi bizi çok mutlu etti. Öncelikle polisimize teşekkür etmek istiyorum. Özverili 24 saate varan çalışmayla bu neticeyi aldık.

Kars nüfusuna bağlı, 1991 doğumlu Aykut B., bekar, oto alım satımı yapıyor. Kız kaçırma ve hırsızlıktan sabıkası var. Kaçırıldığı 6 Nisan pazar günü olayı saat 14.10 ile 16.30 arasında gerçekleştiriyor. Dün öğle saatlerinden itbaren bütün deliller elde edildi, şahıs saat 20.00’de işyerinden alındı. Adli süreç, tutuklama ve sevk süreci gece 03.00’e kadar sürdü. Hassasiyet nedeniyle şahsı il dışına gönderdik.Başlangıç itibariyle elimizde güçlü veriler yoktru. Kentteki 25 mobese ve 20 civarında iş yeri kamerası tek tek incelendi. Her birine 25-30 saat zaman harcanarak incelendi ve neticeye ulaşıldı. Diğer materyallarle güçlendirildikten sonra fail suçu itiraf etti. Bu şahsın Mert’in babasıyla tanışıklığı var. Pedofili olayı neden olmaz. Ciddi anlamda sapıklık bu.”

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ise Mert’in kaçırılma ve öldürülmesini alçakça bir bir saldırı olarak nitelendirdi. Mert ile zanlı Aykut B.’ın birbirleriyle tanıştıklarına işaret eden Emniyet Müdürü Çakmak, “Bu vahşeti, alçakça olayı Kars Emniyet Müdürlüğü de kınıyor. Bunda en çok üzülen aileden sonra biziz. Mert ile bu çocuk tanışıyor. Şahıs, Mert’in babası ve amcasının dükkanından telefon alıyor. Onlar da bundan araba alıyorlar. Bu ticaretten dolayı da Mert’le dükkanda tanışıyor. Mert o gün dükkandan çiğ köfte almak için 3,5 lira alarak çıkıyor. Bu şahısla Digor pazarında karşılaşıyor. Digor pazarından bulunan ilk görüntülerle bu olayıon ilgisinin olmadığı anlaşıldı. Şahısın ifadesine göre, Mert otomobille eve bırakılmayı istiyor. Şahıs Mert’i otomobile aldıktan sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki olay yerine götürüyor. Aradan geçen 2 saat 40 dakika içinde bu işi yapıyor. Daha sonra gelip kırmızı renkli doblo arabasını yıkıyor ve daha sonra Erzurum’a kaçıyor. Şahsın amcası polise giderek yeğeninin kayıp olduğu başvurusunu yapıyor. Ertesi gün, şahıs Erzurum’dan tekrar Kars’a geliyor” diye konuştu.

Mert’in kaçırılmasından sonra bulunan ilk güvenlik kamerası görüntüsünün katil zanlısını rahat hareket etmeye yönlendirdiğini anlatan Emniyet Müdürü Çakmak, bu durumun polisin işine yaradığını bildirdi. Ayrıca amcanın kayıp ilanı verdiğini anımsatan Emniyet Müdürü Çakmak, bu durumun şüphe uyandırdığını belirtti. Mobese görüntüleri ile DNA testinin suçlunun yakalanmasında önemli faktör olduğuna işaret eden Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, zanlının dün saat 20.00’de işyerinden alındığını vurguladı. Başka bir gözaltı bulunmadığını kaydeden Çakmak, halkın çocuklarını önümüzdeki pazartesi gününden itibaren huzur içinde okullarına göndermelerini istedi.

Öte yandan Aykut B. adına sosyal medyada 8 ayrı hesabı bulunduğu, tümünde de çok sayıda fotoğrafları bulunduğu anlaşıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.