1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Polis 3 Dakikada Ulaşıyor
Polis 3 Dakikada Ulaşıyor

Polis 3 Dakikada Ulaşıyor

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kars polisinin 155’e gelen ihbarları en kısa zamanda değerlendirerek olaylar büyümeden müdahale etiğini söyleyerek, vatandaşların duyarlı olmasını ve gördükleri olayları hemen 155’e haber vermelerini istedi.

A+A-

Kars’ın birçok yerinde kamera olduğunu ve sürekli izlendiğini belirten Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, “Kamu düzeni ve asayişin sağlanmasının temel şartı suçların işlenmeden önce önlenmesi ile mümkündür. Polisin suçu önleme hizmetlerinde başarılı olması ancak suç ve suçlulara karşı vatandaşla işbirliğine girmesi ile mümkündür. Her türlü desteğini alması ile birlikte, suçun önlenmesine yönelik önleyici polis hizmetlerini çağımızın gerektirdiği önem ve hassasiyetle daha modern, aktif, hızlı ve verimli bir yapı içerisinde sürdürülmesini sağlamaktır.” dedi.

 

Zeybek, vatandaşlardan gördükleri olayları hemen 155 polis imdat hattına haber vermelerini de isteyerek, “Haber merkezi olarak günde ortalama 15 adet ihbar alıyoruz. Aldığımız ihbarları konusu itibariyle ilgili kısımlara anında bildiriyoruz. İlgili ekip normal şartlarda olay meydana geldiği yerin merkeze uzaklığına göre 3-8 dakika arasında olay yerine intikal etmektedir. Örneğin Faikbey Caddesi Kızılay Hamamı çevresinde meydana gelen bir olayda ekibimiz 3 dakikada olay yerine intikal ederken, Bülbül Mahallesinde meydana gelen bir kavga olayında en geç 4 dakikada, Kaleiçi Mahallesindeki bir olayda 5 dakikada, Paşaçayır Mahallesine 6 dakikada intikal edebilmektedir.” diye konuştu.

 

Zeybek ayrıca, bazı zamanlar gecikmeler yaşanabildiğini de belirterek bunun sebeplerini de şöyle sıraladı:

 

“Vatandaşın, olayın meydana geldiği yeri veya kendi adresini hatta ikametinin kapı numarasını bilmediğinden adres bilgilerini sağlıklı verememesi, Vatandaşın adres bilgilerini sağlıklı veremediği zamanlarda, bölgeye giden ekibe diğer vatandaşın yardımcı olmaktan çekinmesi, Farklı mahallelerde birbirinin aynı olan sokak isimlerinin olması ve vatandaşın mahalle ismini bilmeyerek sokak ismini vermesi, İlimizde cadde sokak isimlerinin ve kapı numaralarının çok sık değişmesi ve harita üzerinde gerekli güncellemelerin, değişikliği yapan kurum tarafından gerçekleştirilmemesi, Eski kapı numaralarının silinmemesi nedeniyle bir kapıda birden çok kapı numarası olması, Bazı sokaklarda levha olmaması, Bazı bölgelerde ışıklandırmanın zayıf olması nedeniyle tabelaların okunamaması, İlimizde kış aylarında buzlanma nedeniyle ilgili kurumların gerekli tuzlama çalışmalarını zamanında yapmaması, Kış aylarında özellikle Kaleiçi, Atatürk, Sukapı Mahallelerinin yüksek kesimlerde kurulu olması sebebiyle aşırı buzlanma olması ve görevlilerinin ana güzergahlar harici tuzlama çalışması yürütmemesinden dolayı ekip otolarının çıkmakta zorlandığı ve yer yer ekip personellerimizin yaya olarak çıkmak zorunda kalmaları:

 

Zeybek son olarak, “Bu gibi nedenlerden dolayı ekiplerimiz olay yerine intikalinde gecikmeler olabilmektedir. Bunun dışında ekiplerimiz olay yerine zamanında ulaşmakta ve olaylara müdahale etmektedir.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.