1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PKK Kağızman’da yol kesip araçları yaktı
PKK Kağızman’da yol kesip araçları yaktı

PKK Kağızman’da yol kesip araçları yaktı

Kars’ın Kağızman ilçesinde PKK terör örgütü üyesi 20-25 kişilik grubun 15-20 civarında aracı durdurarak yolcuları indirdikten sonra araçları yakıp kayıplara karıştığı yönünde bilgilerin gelmesi üzerine bölgeye il merkezinden 5 ambulans ve 2 UMKE aracı gön

A+A-

Kars’ın Kağızman ilçesinde PKK terör örgütü üyesi 20-25 kişilik grubun 15-20 civarında aracı durdurarak yolcuları indirdikten sonra araçları yakıp kayıplara karıştığı yönünde bilgilerin gelmesi üzerine bölgeye il merkezinden 5 ambulans ve 2 UMKE aracı gönderildi.

Edinilen bilgilere göre Erzurum’dan Kars-Kağızman’a yolcu taşıyan belediye otobüsüyle birlikte 15-20 civarında aracı Karakurt Kağızman istikameti 30. kilometredeki Denizgölü mevkiinde durduruldu. Yolu trafiğe kapatan teröristler yolcuları araçlardan indirerek telefonlarına el koydular ve araçları ateşe verdikten sonra kaçtılar. Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye aracı gönderilirken Kars’tan da 5 ambulans ve 2 UMKE aracı sevk edildi.

Ambulans ve UMKE araçlarının olay yerine gitmesine çevreden sık sık silah sesleri gelmesi üzerine izin verilmedi. 112 komuta merkezinde ambulanslar ve İMKE araçları bekletilirken, Karakurt-Kağızman, Kağızman-Karakurt, Iğdır-Kağızman güzergahlarında araç geçişlerine izin verilmiyor.

Vali vekili Adem Ünal, “Denizgölü mevkiinde sayıları 20-25 civarında oldukları öğrenilen PKK’lı teröristler 15-20 civarında aracı durdurarak yolcuları indirdikten sonra ateşe verdikleri öğrenildi. Olayın ardından bölgeye itfaiye ekipleri ve arazözler giderek yanan araçlara müdahale etti. Şu anda kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.