1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Pikniğin Adresi : Soğuk Su
Pikniğin Adresi : Soğuk Su

Pikniğin Adresi : Soğuk Su

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Soğuk Su Mesire yeri havalar ısınınca piknikçilerle dolup taştı.

A+A-

Sarıçamları ile dünyanın en güzel ormanlık alanlarına sahip olan, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen Sarıkamış sadece kristal karıyla değil sıcak ve temiz havasıyla da dikkat çekiyor.

 

Sarıkamış’ta bulunan, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Soğuk Su Mesire Yeri bir süreden beri yağan yağmurların, yerini güneşli havaya bırakması ile vatandaşlarla adeta dolup taştı.

 

Kars İl Çevre Orman Müdürlüğü Doğal Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Murat Doğanay, Sarıkamış Soğuk Su mesire yerinin 11. hektar olduğunu, haftada 2 binin üzerinde insanı barındırdığı söyledi.

 

Doğanay ayrıca, piknik alanında 3+3 WC bulunduğunu, bir adet idare binasının, 23 adet yağmur barınağının ve 123 adet piknik ünitesinin olduğunu da belirterek, “Bu Mevcut tesislerimiz gelen insanlara hizmet amaçlı sunulmaktadır. Ayrıca alanımızda bir adet satış büfemiz mevcuttur. Buraya gelen insanların günü birlik ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuştur. Bu büfe idaremiz tarafından yaptırılmıştır. Mevcut Mesire yerimiz İhale yolu ile müstecire verilerek işletilmektedir. Amacımız burada Kars halkına hizmet vermek, Doğa ile iç içe eğlenme, dinlenme yaratabilmektir. Kars ilinin toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 2, ya da yüzde 3 gibi bir oranı burayı tercih etmekte. Bizde bu gelen insanlara elimizden geldiğince hizmet vermeye çalışmaktayız. Sarıkamış soğuk su Mesire yeri mevki olarak çok önemli bir mevkidir. Doğal Kaynağı ile Suyu ile Doğu Anadolu’da çok meşhur bir alandır. Öyle olunca da civar illerden gelen Piknikçilere ev sahipliği yapmaktadır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.