1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı
Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı

Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı

Sultan Alparslan Koleji’nde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresinin hazırladığı program izleyicilerden tam puan aldı.

A+A-

Programın sunuculuğunu 3-D Sınıf Öğretmeni Muhammet ATA yaptı. Hafız Kadir Cam’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan program, birinci sınıf öğrencilerinin Slayt Gösterisiyle devam etti. Diğer sınıf öğrencilerinin birbirlerinden enfes Korosu, İlahi, Şiir, Tiyatro, Efendimiz (S.A.V.) Veda Hutbesi, Mevlana Celâlettin-i Rumi’nin 7 Öğüt ve Gösterisi, Tiyatro, dördüncü sınıf öğrencilerinin Slayt Gösterisi, Anasınıflarının Efendimiz (S.A.V.) İlahi Korosu,  beşinci sınıf öğrencilerinin Genç Mucidin Namaz Aşkı adlı tiyatrosuyla sona erdi.

Daha sonra Kutlu Doğum Program Ödül Töreni ile sona erdi. Nisan ayı içerisinde öğrencilerin yaptıkları etkinlikler ödüllendirildi. Bu etkinliklerden bazıları; Efendimiz (S.A.V)  konulu Pano ve kitap sergisi hazırlama, Resim Sergisi düzenleme, Efendimize mektup ve şiir yazma, bu ay içerisinde en fazla Salavat söyleme, en fazla Sünneti yerine getirme, en fazla Kısa Sure ve Hadis ezberleme vb. alanlarda ödüller takdim edildi.

Program koordinatörü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mecit Aygün, konuyla alakalı konuşmasında: "Günümüz dünyasının problemlerine çözüm reçetesi olarak Peygamber Efendimizi (S.A.V.) kapsamlı olarak tanımaktan geçiyor. O’nun (S.A.V.) hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, İslam’ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları bilmemiz gerekir. Sevgililer Sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’yı (S.A.V.) tanımak zamanıdır. Aklın gıdası bilgi, bilginin anahtarı okumaktır. Bizler de Son Peygamber'in (S.A.V.) hayatını okumak, okutmak, O’na (S.A.V.) dair bilgilenmek, O’nun sünnetini hayatımıza uygulamak ve çevremizdekileri Efendimizle ilgili bilgilendirmekle mükellefiz." dedi.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in Şefaatine nail olmak ümidiyle, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.