1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Peygamber sevgisi salona sığmadı
Peygamber sevgisi salona sığmadı

Peygamber sevgisi salona sığmadı

Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği’nin hayata geçirdiği ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması değişik etkinliklerle tanıtılıyor.

A+A-

Kars’ta Ay Işığı Eğitimciler Derneği’nin organize ettiği etkinlikte peygamber sevgisi salona sığmadı.

Kars Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve  Kur’an-ı Kerim tlaveti ile başlayan programın açılış konuşmasında Ay Işığı Eğitimciler Derneği Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Koç,  bu yıl  ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının ikincisini düzenlemenin bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi. Projeye halkın büyük bir teveccühü olduğunu belirten Koç, “Geçen yıl Türkiye genelinde 2 milyon kişiye Peygamber efendimizin hayatını okutmaya çalıştık. Kars’ta 10 bin kişiye Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatını okutma bahtiyarlığına eriştik. 9 yaşından 75 yaşına kadar katılımcılarımız oldu.”dedi.

‘HZ. MUHAMMED’İN HAYATINI DOĞRU ANLAMLI VE ANLATMALIYIZ’

Ardından sahneye çağrılan İlhahiyatçı Alparslan Çelik, herşeyden önce günümüzde birkez daha bütün nazarların Hz. Muhammed (s.a.v.)’in  hayatına çevrilmesi gerektiğine dikkat çekti. İl olarak birey olarak her kesin kendi nazarını Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatına çevirmesinin önem arz ettiğini söyleyen Çelik; “Efendiler efendisininın hayatını iyi bilmeli, doğru anlamalı ve doğru anlatmalıyız.”dedi.

Hz. Muahmmed (s.a.v.)’in kendi yaşadığı dönemde Ebu Cahil’in  efendiler efendisine yalancısın, vahşisin, teröristsin ve canisin diyemediğini aktaran İlahiyatçı Çelik, “Çünkü onların efendimizle alıp veremeyecekleri yoktu. Onlar Allah’ın takdirine rıza göstermiyorlardı.”

‘HZ. MUHAMMED’İN HAYATINDA BEDİR VE UHUD KAÇ SAATTİR?’

Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatında savaş diye lanse edilenlere deyinen Çelik, “Bedir efendimizin hayatında kaç saattir? Uhud kaç saattir? Ve orada yaşananlar vardır. Göllgede kalanları açmak gerekir. Savaş diye ifade edilenlenlerden aktif bulunduğu, Bedir, Uhud ve Huneyn’in 2. günleri olmamıştır. Efendimizin hayatında savaş diye ifade edilenler 1 gününün ancak yarısını meşgul etti.”şeklinde konuştu.

8 MART KAYITLARDA SON TARİH (KARS’IN REFARANS KODO 7)

Program, ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının kayıtlarının başladığı ve son tarihin 8 Mart olduğu Türkiye geneli yarışmada Kars’ın referans nolarından birinin 7 olduğu kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.