1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Pahallılık rekoru kırdık
Pahallılık rekoru kırdık

Pahallılık rekoru kırdık

TÜİK’in Şubat ayı TÜFE verileri ölçeğinde, Türkiye ortalamasına göre, Kars İstatistik Bölgesi’nde enflasyon, aylık yüksek olarak kaydedildi.

A+A-

KARS BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi’nin illerini içeren TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan istatistik çevresinde aylık bazda fiyatlar yüzde 0.94 oranında artış gösterdi Bu bölgede yıllık fiyat artış oranı yüzde 6.05, üç aylık bazda yüzde 1.83,12 aylık ortalamalara göre değişim oranı ise yüzde 9.99 olarak kaydedildi. Bölge Doğu’da 12 aylık ortalamanın en yüksek olduğu alan oldu. 

MALATYA BÖLGESİ 

Malatya istatistik Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0.71 oranında artış kaydetti. TÜİK verilerine göre TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistik Bölgesi’nde üç aylık ölçütte yüzde 1.36, yıllık bazda yüzde 5.44 oranında fiyat artışı gözlendi. Malatya bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 8.42 olarak hesaplandı. 

VAN BÖLGESİ 

Ocak 2011 döneminde, TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0.73 oranında artış gösterdi Van bölgesinde TÜFE üç ayda yüzde 1.53, yıllık bazda yüzde 5.92 boyutunda olurken, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranını ise yüzde 7.66 düzeyinde hesaplandı.

KARS BÖLGESİ REKOR KIRDI 

NUTS2 düzeyinde 26 bölge içinde TÜFE’nin aylık bazda en yüksek artış gösterdiği bölge TR71 Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir oldu... Aralık ayına göre en yüksek artış TRC2 Şanlıurfa, Diyarbakır  bölgesinde, geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artış TRA1 Erzurum, Erzincan, Bayburt bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan  bölgesinde gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.