1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özel İdaresi Araç Filosuna 38 Yeni Araç
Özel İdaresi Araç Filosuna 38 Yeni Araç

Özel İdaresi Araç Filosuna 38 Yeni Araç

Efkan Ala: Tarihimize Yapılan Bir İftiranın Temizlenmesiyle Uğraşıyoruz...

A+A-

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 2015 yılı mali bütçesinden kurumun hizmet çalışmalarında kullanılmaz üzere 34 araç ile banka hibe yoluyla alınan 4 adet binek aracından oluşan toplam 38 aracı törenle hizmete soktu. Törenin ardından sezonun da açılışı yapıldı. törene katılan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da, Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönündeki açıklamalara sert tepki göstererek “Tarihimize yapılan bir iftiranın temizlenmesiyle uğraşıyoruz” dedi.

Hüseyin Atak Bulvarı üzerindeki İl Özel İdaresi binası önünde düzenlenen törene Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kars Valisi Günay Özdemir, MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Akif Pektaş, AK Parti Milletvekili Adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey, Ensar Erdoğdu, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Kaymakamlar, AK Partili ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, il genel meclis üyeleri, köy muhtarları ve İl Özel İdaresi personelleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, yöresel halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle devam etti.

BU YIL 100 KÖYE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Ardından İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı bir konuşma yaptı. Dallı, “2004-2015 yılları arasında toplam 120 milyon TL köylere hizmet götürme birliklerimize gelmiştir. Cumhuriyet tarihiyle 2002 yılları arasında toplam köylerimizin sularını şebekeye kavuşturduğumuz zaman 122 tane köyümüz şebeke suyuna kavuşmuştur. 2002-2015 yılları arasında 260 tane köyümüz şebeke suyuna kavuşmuştur. Her yıl ortalama 250 km yol genişlemesi ve yükselmesini yapıyoruz. 350 km asfalt yol ağımız mevcut. Her yıl asfalt bakım ve onarımını yapmaktayız. 1700 km stabilize yol ağımız mevcuttur. 980 km arazi ve yayla yolumuz mevcuttur. Allah nasip ederse bu yıl köylerimizin içi, arazi yollarımız ve yayla yollarımızı tamamıyla çamurdan kurtarmış olacağız. şu ana kadar 29 tane köyümüzde kanalizasyon çalışmalarımızı tamamladık. 30 tane köyümüz parke taşıyla tanıştı. Köylerimize yapacağımız bundan sonra ki yolarlı inşallah sıcak asfaltla buluşturacağız. Allah izin verirse bu yıl yaklaşık 100 tane köyümüze de taziye evi yapmış olacağız. Bizler milletimize efendi değil milletimize hizmetkar olmaya geldik. Geçmişte ki muhtar arkadaşlar iyi biliyor bir köyün içme suyunu ve yolunu programa almak için ya kendi cebiyle Ankara’ya gidiyordu ya da köylüden para toplayarak Ankara’ya gidiyordu. Muhtar bir ay Ankara da kaldığı süre içerisinde amandır köyümün yolunu ve suyunu programa almaya çalışıyordu. Eğer muhtarımız suyunu, yolunu programa almışsa mutlu bir şekilde köyüne dönüyordu. Eğer alamdıysa da üzgün bir şekilde köyüne dönüyordu. Değerli arkadaşlar yerel yönetimi geçmişle şimdikini karşılaştırmanız istiyorum. Araçların alımına emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BUGÜN SEZONUN DA AÇILIŞINI YAPIYORUZ

Vali Günay Özdemir de, “Köylerimizin ve bölgemizde ki bütün ihtiyaçlarımızı hep birlikte gidereceğiz. Öncelikle bizim amacımız köylerimizin içi, arazi yollarımız, yayla yollarımız ve alt yapıyla ilgili bütün ihtiyaçlarımız kendimiz gidermeye çalışacağız. Ben onun için böyle bir yatırımın ilimize, ilçelerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün sezonun da açılışını yapıyoruz ilimize hep beraber sıkıntı olmadan hizmet veririz diyorum. Tekrar hayırlı olsun.” diye konuştu.

2005 YILINDAN İTİBAREN KÖYLERİMİZİN, MEZRALARIMIZIN, BELDELERİMİZİN VE MAHALLELERİMİZİN CİDDİ SIKINTILARI GİDERİLDİ

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ise şöyle konuştu:

“Bugün köylerimizin, kırsal alanların hizmetini yönetecek olan araç teslim töreninde buradayız. Hepimiz hatırlarsanız 2002’den önce bir köy hizmetleri diye kuruluşumuz vardı. Ben ilk göreve başladığımda bir ilde ne kadar köye su getirdin diye sorduğumda bir köye götürdük ve seneye de bir köye götüreceğiz diye basın ve milletvekillerinin karşısında gururla söyledi. %100 biler arttırsanız ancak 2 köye götürüyorsunuz sizinle işin yürümeyeceği belli. O zaman sistem değişikliğine gidelim dedik ve KÖYDES projesi Türkiye de yürürlüğe kondu. Ve 2005 yılından itibaren köylerimizin, mezralarımızın, beldelerimizin ve mahallelerimizin ciddi sıkıntıları giderildi. Şimdi tebrik ediyorum böyle bir karar vermiş Kars köylerimizin alt yapısını, yolarlını, sularını yapabilmek için faaliyetlerini daha da hızlandırmak için o kararı almış ve uygulamaya koymuştur. Umarım bu sorunları kökten çözerek daha sonra da tamiratıyla uğraşarak yola devam edeceğiz.”

BİZİM BAŞARIMIZ BÜTÜN ORTADOĞU VE BALKANLARI ETKİLİYOR

“Biz kalkınmak ve büyümek zorundayız” diyen Ala, “78 milyon olarak bize biçilen rol sadece Türkiye sınırları içerisinde kalkınmak ve büyümek değildir. Bizim başarımız bütün Ortadoğu ve Balkanları etkiliyor. Onlar da bir Türkiye’de neler olup bittiğine bakmaktadır. O yüzden bizim sorumluluğumuz 780 bin metre kare içerisinde değil. Bunun şuurunda olarak meseleye vaziyet etmemiz gerekiyor.” dedi.

TARİHİMİZE YAPILAN BİR İFTİRANIN TEMİZLENMESİYLE UĞRAŞIYORUZ

Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönündeki açıklamalara sert tepki gösteren Ala, “Biz tarihimizin bize yüklediği sorumluluğu gelecek nesillere de taşımakla mükellefiz. Nereden bunu söylüyorum. Bakınız daha şimdi güncel olarak bizim tarihimize yapılan bir iftiranın temizlenmesiyle uğraşıyoruz. Bütün 7 düvel yine harekete geçti başta Papa olmak üzere Avrupa Birliği parlamentosu bizim tarihimiz, ecdadımızı soykırımı yağmakla itam ediyor ve kararlar veriyor. Biz tescil yaptık bu bir yerden bir yere bir topluluğu alıp gitmektir. Topraklarımız içerisinde başka ülke değildi oralar. Suriye, Lübnan’a Osmanlı toprakları içerisinde burada karşılıklı münazara olduğunda, karşılıklı çatışma olunca alıp bir topluluğu oraya götürmektir.”

GAZ ODALARINA NE DİYECEKSİNİZ

Ala daha sonra şunları söyledi:

“Ben şimdi buradan diyorum ki siz şimdi buna soykırım diyorsanız, gaz odalarına ne diyeceksiniz gaz odalarına. Sizler insanları gemilere doldurup Akdeniz’in ortasına bıraktınız da nereye giderseniz gidin dedeniz de hiçbir ülke kabul etmedi yine devleti Ali Osmani onları kabul etti. Siz buna şükran duymayacaksınız da neye duyacaksınız. Onun için aldığınız o kararları, sözleri iadeli taahhütlü olarak geri iade ediyoruz. Hem de Kars’tayız yine buradayız, yine burada olacağız ve buradan iade ediyoruz. Onun için kardeşlerim biz büyük devlet gibi davranmak değil sadece biz büyük devlet olmak zorundayız. Onun için Türkiye 2023 hedeflerine de inşallah sizin desteklerinizle de ulaşacaktır. 2071 vizyonunu da yerine getirecektir.”

ELLERİMİZ BİR, GELECEĞİMİZ BİR OLUNCA YAPAMAYACAĞIMIZ İŞTE YOKTUR

Ala konuşmasını şöyle tamamladı:

“Ve bizde Kuzey Doğu Anadolu olarak Erzurum, Kars, Ardahan kardeşçe bir havza olarak buraları geliştirmek, kalkındırmak ve o bölge içerisinde daha üst sıralara taşımak zorundayız. El birliğiyle artık buralar ürettiği markaların adı olmalı. Soğuk karı zenginliğe çevirmenin çabası içinde olacağız. Bunu hep el birliğiyle ve kardeşçe yapacağız yani bu gücü bir araya getirmeliyiz. Ve bizde artık ürettiğimiz markalarla anılmalıyız. Yani neden hayvancılığın, meranın en fazla olduğu yer Kars, Erzurum olsun da et ürünlerinin markası başka şehirlere ait olsun. Bunu izah edebilir miyiz edemeyiz. Şimdi buralar soğuk diyeceksiniz bakın İskandinav ülkelerinde soğuğu nasıl paraya çeviriyorlar. Yani karşılaştırmalı üstünlüğümüz neyse onu yapacağız. Öyle gelişmeler oldu ki onların üstünün olabilmesi için belli soğukluğun üzerinde olması lazım yani belli derecenin üzerinde bir soğukluğa sahip olmaları lazım ki gelip burada o yatırımları yapsınlar. İşte biz kardeşlerimle el birliğiyle gidip orada onları bulacağız ve gel kardeşim bizim coğrafyamız sizin yapacağınız işe en uygun coğrafyadır biz de senin arkandayız diyeceğiz ki gençlerimiz iş bulsun burada çalışanımız da esnafımız da daha fazla gelir elde etsin. Köyde ki kardeşimiz de daha fazla kar metsin sadece bayramdan bayrama ben nasıl burada getirip hayvan satabilirim diye düşünmesin. Burada üretsin ve buradan Türkiye’ye satsın ihracatını yapsın başka ülkelere ve marka haline gelelim. Bunu zaten ancak havza birliğiyle böyle bir güçle yapabiliriz. Teker teker bunu yapamayız el birliği olduğunda da yapamayacağımız bir iş yoktur biz bir olunca ellerimiz bir, geleceğimiz bir olunca yapamayacağımız işte yoktur. Ben hepinize teşekkür ediyorum.”

SİYASETİN YOLLARINDAKİ TUZAKLAR VE ÇUKURLARDA KALDIRILACAK

Eskiden köy hizmetleri adında hizmet veren kurumun o dönemlerde köy yollarına hizmet etmediğini şimdi ise İl Özel İdaresi ismi altında hizmet veren kurumun tüm köy yollarında hummalı çalışma içinde olduğunu ve tüm çukurları ve bozuklukları giderdiğini belirten Ala, köy yollarındaki gibi siyasette de bozuk, çukur ve tuzak dolu yolları düzelteceklerini ifade etti. Ala konuşla ilgili de şu açıklamayı yaptı:

“Önceden bir köy hizmetleri vardı ama bir türlü köylere hizmet gitmiyordu. Sadece kendine hizmet ediyordu köy hizmetleri bunu da hepimiz biliriz. Köylere hizmeti nadiren görülürdü ama sistemi değiştirince köyler hizmet görmeye başladı. O bakımdan Türkiye’de ciddi bakımdan destek anayasa değişikliği yaparsak Türk siyasetinin de yolları böyle tertemiz olacak ve açılacak. Köylerde ki yolların çukurları nasıl ki tamir edildi siyasetinde yollarında ki tuzaklar kaldırılacak. Siyasi otoban yapabilmek için anayasa değişikliği. Anayasayı yeniden yapılandıracak bir topluluk. Bu milletin yolunu açmak lazım yani gideceği yolu siyasi otoban haline getirmek lazım. Başka türlü de didinip, uğraşıp duruyoruz aynen eski köy hizmetleri gibi. Bir sürü kurumumuz var ama yol alamıyoruz yani zorlanıyoruz. Hızlı yol almalıyız serhat şehrinde böyle hizmetleri yerine getirmekten de gurur duyuyorum ama siyasi mesajlarımızı da vermemiz gerekiyor. Burada yine köy yollarını gördüğümüz zaman yine siyasi yollar aklımıza geliyor.”

Konuşmaların ardından kurdele eşliğinde 10 adet koyun kurban edilerek araçlar hizmete sokuldu. 7 milyon 849 bin 435 TL’ye mal olan 38 araç içinde 5 adet greyder, 3 adet yükleyici, 3 adet ekskavatör, 3 adet kanal kazıcı, 6 adet pick-up, 3 adet midibüs, 11 adet kamyon ve 4 adet pick-up (banka hibeli) araç bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.