1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özdemir CHP”den Aday Adayı
Özdemir CHP”den Aday Adayı

Özdemir CHP”den Aday Adayı

Saffet Özdemir CHP”den Aday Adaylığını Açıkladı

A+A-

Kars Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve CHP 24. Dönem Milletvekili Adayı Saffet ÖZDEMİR; 31 Ağustos 2015 itibariyle memuriyet görevinden istifa ederek 01 Kasım 2015 seçimleri için CHP’den Kars Milletvekili Aday Adayı  oldu.

Kars Belediye Başkan Yardımılığı yaptığı dönemde Karsımızın dünya ile entegrasyonu ve Kars’ta ki toplumsal, sosyal ve kültürel faaliyetlere katkı sunan ve son yıllarda sözde Ermeni Soykırım iddiaları ile ilgili uluslararası alanda çalışmalar yapması ile takdir toplayan Saffet ÖZDEMİR; 2011 seçimlerinde CHP 3. sıra adayı olmasına rağmen fedakarca ve örnek bir kampanya yürüterek tüm CHP”lilerin takdirlerini kazanmıştı.

Saffet ÖZDEMİR Kimdir

12.09.1965 Kars-Arpaçay doğumlu olan Saffet ÖZDEMİR; ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi Uluslararası  İlişkiler Bölümünü bitirdikten sonra ODTÜ’de  Kentsel Politika Planlaması Yüksek Lisans Programına katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Dışilişkiler Sorumlusu (Dışilişkiler Dairesi Başkanlığı) görevinden alındıktan sonra Kars’a dönerek Kars Belediye Başkan Yardımcılığı göreviyle Kars’ın dünyaya tanıtımı ve diğer sosyal ve kültürel programları üstlendi. 2009 yerel seçimlerinden sonra yeniden Ankara’ya dönen Saffet ÖZDEMİR; kendisine uygulanan haksız ve hukuksuz baskılara karşı açtığı davaları kazanmasına rağmen siyasi nedenlerle  aktif görevlere getirilmedi.

07 Haziran 2015 seçimlerinde CHP’nin Kars’ta önseçim yapmamasını protesto ederek aday adaylığından çekilen Saffet ÖZDEMİR; 2011 yılında yapılan Milletvekilliği seçimlerinde CHP’nin 3. sıra adayı olmasına rağmen yoğun bir kampanya yürüterek tüm Kars’ın takdirini kazandı. Son yıllarda Ermeni Diasporası tarafından dünya gündemine getirilen “sözde Ermeni Soykırım iddialarına” karşı Dünya çapında anti-emperyalist mücadeleler verdi.  Birleşmiş Milletler HABITAT, UNESCO ve UNICEF Kurumları, Avrupa Birliği, INTA, UCLG gibi diğer uluslararası kurumlar bağlamında dünya da 100’den fazla ülkede “yerel eksenli dış politika ve barış kültürü” konusunda konferans ve seminerler veren ve ülkemizi temsil eden Saffet ÖZDEMİR; 3 çocuk babasıdır. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.