1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özbey’in KAI Tanıtım Günleri ziyareti
Özbey’in KAI Tanıtım Günleri ziyareti

Özbey’in KAI Tanıtım Günleri ziyareti

“Güneşin Doğduğu İlk Topraklar” sloganıyla yola çıkan Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günlerinin ikincisi Ankara Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleşen görkemli bir açılışın ardından bölge insanını birbiriyle kucaklaştırdı.

A+A-

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey de stantları tek tek ziyaret ederek başarılar diledi ve emeği geçenleri kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve diğer misafirlerin katılımları ile gerçekleşen tanıtım günlerine katılım oldukça yoğundu. Kars Valisi  Günay Özdemir, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Iğdır Valisi Davut Haner, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Rektörleri ve diğer protokol üyeleri ile birlikte KAI Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, iş adamları, turizm işletmecileri, çok sayıda bürokrat, basın mensupları ve vatandaşlar da tanıtım günlerine iştirak etti.

Açılış konuşmalarında öne çıkan konular; 3 ilin günümüzde meydana gelen olaylara rağmen birlik beraberlik içinde olmaları, bu tarz ortak bir tanıtım programının 3 il tarafından yapılmasının bir ilk olduğu ve diğer bölge illeri içinde örnek olabileceği, 100. Yılını anmaya hazırlandığımız Sarıkamış Şehitleri, Ebu’l Hasan Harakan-i kültürü ve bölgenin tarihi geçmişi yer aldı.

Törende, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Cemil Çiçek de birer konuşma yaparak; tanıtım günlerinin Serhat İllerine hayırlı olmasını dileklerinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Bakanlar, Vali Özdemir ve protokol üyeleri birlikte Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günlerinin açılış kurdelesini kesip, stantları tek tek gezdiler. Bakanlar stantlarda kendilerine ikram edilen Kars Kaşarı, Kars Balı, Ketesi, Çeçil Peyniri ve Kars Kazının tadına bakıp memnuniyetlerini belirttiler.

Açılış Konuşmalarının ardından, Kars, Ardahan, Iğdır mahalli halk oyunları ekipleri renkli gösterileri ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Daha sonra Vali Günay Özdemir, Genel Sekreter Mehmet Özbey beraberindeki heyetle Kars ve ilçe kaymakamlıkları öncülüğünde oluşturulan stantları ziyaret ederek ayrıntılı bilgi aldılar.

Yoğun bir ilginin yaşandığı Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri etkinlikleri yarın (19 Ekim 2014) Ankara Atatürk Kültür Merkezinde sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.