1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özanli basın toplantısı düzenledi
Özanli basın toplantısı düzenledi

Özanli basın toplantısı düzenledi

HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli düzenlediği basın toplantısında, Suruç katliamının faillerinin ortaya çıkartılıncaya kadar sessiz kalmayacaklarını açıkladı.

A+A-

HDP il binasında düzenlen ve HDP, DBP, KESK, Kars Devrimci 78’liler Derneği, Eğitim Sen İHD ve KA-YÖDER temsilcilerin de katıldığı basın toplantısında açıklamada bulunan Özanli Suruç’ta yaşanan katliamı lanetle kınadıklarını söyledi.

Özanli ilk olarak, “23 Temmuz saat 12.00’da il binamızın önünde tüm kurum ve kuruluşlarımız, bileşenlerimizle, tüm halkımızla, katliama sessiz kalmak istemeyen, ‘ben insanım’ demek isteyen, bir daha anneler ağlamasın, ‘hiçbir eve ateş düşmesin’ diyen herkesi düzenleyeceğimiz basın açıklamamıza bekliyoruz. Suruç’u, Kobani’yi, Roboski’yi unutmayacağız. Katliamlara sessiz kalmayacağız” dedi.

Özanli daha sonra şunları söyledi:

Suruç’ta yaşanan katliamda yaşamanı kaybedenlerin sayısının artmaması temennisinde de bulunan HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli açıklamasında daha sonra şöyle konuştu: “Suruç’ta Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonunun Kobani’yi inşa etmek ve destek amacıyla 300 üniversite öğrencisi Suruç’taydı. Katil, barbar, tecavüzcü IŞİD, 33 arkadaşımızı katletti ve 100’den fazla arkadaşımızda yaralandı. Umarız can kaybımız daha da artmaz. Biz basınımız aracılığıyla halkımıza baş sağlığı diliyor ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralı olan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Bizler, HDP, DBP, KESK, Kars Devrimci 78’liler Derneği, Eğitim Sen, İHD ve KA- YÖDER olarak bu katliamın failleri ortaya çıkartılana kadar sessiz kalmayacağımızı açıklamak için bir araya geldik. Şu anda katledilen gençler özellikle HDP’ye gönül veren arkadaşlardı ve biz bu katliamı HDP’ye yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Ama Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP zihniyeti ve AKP’liler ‘Bunlar üzerinden HDP kan siyaseti yapmak istiyor’ diyorlar. Bizde onlara şunu söylemek istiyoruz. ‘Bizler kan siyaseti yapmak istemiyoruz ve kan siyaseti yapan bir parti de değiliz. Barışı, demokrasiyi ve halkların kardeşliğini savunan bir partiyiz. Eğer sorulacaksa seçim sürecinde Diyadin’deki provokasyon, Ağrı’daki katliam, Karlıova’da ve Erzurum’daki HDP çalışanlarına yapılan saldırılar ve Diyarbakır Katliamının hesabını sorsunlar ve faillerini ortaya çıkarsınlar.

2011’de Roboski’de ve daha sonra Çele’de 37 arkadaşımızın kimyasal silahlarla katledilmelerini ortaya çıkarsınlar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.