1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osmanlı Ocakları Şubesi Açılıyor
Osmanlı Ocakları Şubesi Açılıyor

Osmanlı Ocakları Şubesi Açılıyor

Kars’ta Osmanlı Ocakları Şubesi Açılıyor...

A+A-

Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren Osmanlı Ocakları, Kars’ta 73. şubesi açmaya hazırlanıyor.

Kuruluş amacı Osmanlı kültür, örf adetlerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak amaçları için faaliyet yürüten Osmanlı Ocakları kurucu Kars il başkanlığı görevi, 10 Ağustos 2015 tarihi itibarı Mükremin Karaman’a verildiği açıklandı.

Ocağın Kars İl Başkanı Mükremin Karaman, Osmanlı Ocakları Kars Şubesini en yakın zamanda açacaklarını söyledi. Karaman açıklamasında; yeryüzünün Osmanlı varlığından koptuğu andan itibaren ülkemizde ve dünyada bir ‘Osmanlı Ruhu’ boşluğu ve onu taklit eden devletlerin ise adalet ve hoşgörü konusunda sınıfta kaldığının görülmekte olduğunu söyledi.

Bu durumu “Köklerinden koparılan bir ağaç, kurumaya nasıl mahkûm edilmişse; aynı şekilde bu millet de kendi kültüründen koparılarak kurumaya mahkûm edilmiştir.” Şeklinde ifade eden Karaman; “Osmanlı Saltanatı’nın ardından Müslüman Dünyası ve Osmanlı Toprakları kan ağlamıştır. Doğu Türkistan’da yaşanan feryatları işitiyor, Mısırda zalimliği görüyor, Suriye’de bitmeyen bir katliamı göz göre göre seyrediyoruz. Dünyaya vurulan Osmanlı mührü, yeniden ruhunu şerh etmesi gerekmektedir. Daha sonra toplum içerisinde her neferin, her bireyin kalbi ötekileştirmeden kazanılıp; yenilen hakların iadesi ve yapılan bu zulümlerin önüne geçilmesi gerekmektedir.”dedi.

Kendisine verile bu görev nedeniyle son derece mutlu olduğunu da ifade eden Karaman: “Vazife edinmiş olduğumuz bu görevin şuuru, bilinci ve hassasiyeti içerisindeyiz. Türkiye genelinde 73. Şubesini Kars’ta açan Osmanlı ocakları ülke genelinde 1 milyon üyesi olup Kars’ta yaklaşık 700 üyenin müracaat ettiğini çok kısa bir zamanda da hizmet büromuzun açılacağını belirtir şimdiden serhat şehrimize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim. Osmanlı Kültürü için hassasiyetle mücadele eden; adalet, hoşgörü, barış yanlısı ve kardeşlik duygusunu yaşayan Osmanlı Torunları’na selam olsun.

Osmanlı Ocaklarına internet sitesi üzerinden ön üye kabulü alınmaktadır. http://osmanliocaklari.org.tr adresinden üyelik kaydınızı geçekleştirebilirsiniz” şeklinde açıklamada bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.