1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osmanlı Mahallesi Kars’a hayırlı olsun
Osmanlı Mahallesi Kars’a hayırlı olsun

Osmanlı Mahallesi Kars’a hayırlı olsun

Kars Valisi Rahmi Doğan, Anadolu’nun manevi Fatihi Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin etrafına kurulacak olan Osmanlı Mahallesi için Bakanlar Kurulu’nun acele kamulaştırma kararı verdiği açıkladı. Vali Doğan, “Şimdiden Kars’a hayırlı olsun” dedi.

A+A-

Kars Valiliği öncülüğünde Kültür Turizm ve Altyapı Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı (KARTAB) koordinesinde ‘Tarihi Dokunun Korunması Projesi’ hayata geçiriliyor. 1. Etabının Evliya Camii ve Kümbet Camii, çevre düzenlemesi, aydınlatma projesi ve çalışmalarda bölgede ekonomik ve sosyal alanların hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kars’taki tarihi ve kültürel değerlerin koruması, kentte Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve Rus mimarisine kadar birçok önemli eser var. Tam da bu bölgelerde Osmanlı eserlerinin daha çok ön plana çıktığını görmek mümkün. Bu anlamda buradaki eserlerin en iyi şekilde nasıl koruyacağı noktasında çalışmalar sürüyor. Özellikle Harakani, Evliya Camii, Ulu Cami ile ilgili çalışmaların da devam ettiği proje kapsamında bölgenin düzenlenmesiyle atılan adımlar bir bir meyvesini veriyor.

Kars; tarihiyle, kültürüyle Türkiye’nin önemli kentlerinden birisidir. Önemli tarihi eserlere sahip olan kentte maalesef bu tür eserler kaybolmaya başlamıştı. Tarihi kimliğiyle Kars’ın kurtarılması ve turizme kazandırılması ile ilgili projelerimize başlandı. Özellikle Kars Kalesi’nin aydınlatılması, Evliya Camii, Ulu Camii, Harakani bölgesinin düzenlenmesi, Osmanlı Mahallesi’nin yapılması ve Osmanlı eserleri olan eserlerin restorasyonuyla ilgili çalışmalar gözle görülür biçimde hareket ettiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.