1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Oryantiring Türkiye Şampiyonası
Oryantiring Türkiye Şampiyonası

Oryantiring Türkiye Şampiyonası

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Cıbıltepe'de düzenlenen ve iki gün süren ‘Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası’ bugün yapılan yarışlarla sona erdi.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış İlçesi’ndeki Cıbıltepe Kayak Merkezi Çamaşır Dere mevkiinde iki gündür devam eden yarışlara Kars, Hakkari, Bingöl, Van, Erzincan, İzmir, Bursa ve Ankara'dan 80 sporcu katıldı.

Yarışmalar sonunda düzenlenen madalya töreninde konuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, ilk defa Sarıkamış'ta resmi anlamda kayakla oryantiring yarışları düzenlediklerini ve bu organizasyonu başarıyla tamamladıklarını belirtti. Çolakoğlu, Türkiye’de Kayakla oryantiringin yeni bir spor dalı olduğunu, sporcuların başarılı bir performans sergilediklerini söyledi.

Tekin Çolakoğlu, sporculara seslenerek, "Sizler bu branşın ilkleri ve geleceği olacaksınız. Belki bazı teknik bilgi eksikliğinden dolayı aksaklıklar olmuştur ama o teknik bilgileri sizlerin mutlaka tamamlaması gerekiyor. Bunu çok önemsiyoruz ve sizleri bu konuda her zaman destekliyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış’ın kayak ve diğer spor dallarında uygun altyapıya sahip olduğunu vurguladı. Toksoy, ulusal anlamda gerçekleştirilen yarışların uluslararası anlamda da gerçekleşmesini arzu ettiklerini ifade ederek, yarışmaya katılan bütün sporculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları verildi. İki gün süren kayaklı oryantiring yarışlarında dereceye giren sporcular şöyle sıralandı:

Erkek -21

1. Tarık Kaya

2. Halil İbrahim Demir

3. Nihat Korucu

Erkek -20

1. Aykut Taşcı

2. Dilovan Orhan

3. Ümit Kızıldoğan

Erkek -16:

1. Kasım Karataş

2. Yasin Özer

3. Yasin Ayçiçek

Yeni başlayan erkek

1. Süleyman Ateş

2. Ömer Tilki

3. Soner Taşkın

Kadın -21

1. Nuriye Uzuncan

Kadın -20

1. Ayşenur Canatar

2. Rabia Önver

3. Gülşah Bircan Akpınar

Kadın -16

1. Rojda Işık

2. Melike Bilir

3. Ayşe Tokgöz

Yeni başlayan kadın

1. Gamze Boz

2. Kardelen İnan

Madalya törenine Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat ile sporcular ile vatandaşlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.