1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Oruçoğulları Petrol hizmete açıldı
Oruçoğulları Petrol hizmete açıldı

Oruçoğulları Petrol hizmete açıldı

Oruçoğulları Petrol Kömürcülük ve İnşaat’ın açılışı yapıldı.

A+A-

Kars Şehitler Mahallesi İnönü Caddesi Havaalanı Yolu üzerinde açılan Oruçoğulları Petrol açılışına Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Defterdar Hüseyin Savan, Ticaret İl Müdürü Adem Beyribey, Rektör Yardımcısı Mehmet Çitil, Müftü Mehmet Genç, Dolunay Derneği Başkanı Dr. Bahattin Şeker, başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, Aytemiz Akaryakıt A.Ş Genel Müdürü Yakup Yazar, Oruçoğulları Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Hoşgönüllü, Kafkasya Turizm Birliği KARSOD Başkanı Halit Özer, çok sayıda STK temsilcisi, esnaf ve vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Genç ve Hz. Ali Çarşı Camii İmamı Şıh Behram Geley’in duası, Ehlibeyt Derneği Başkanı Mir Kasım Erdem’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi. Ardından da davetliler tesisleri gezerek sunulan imkanları yerinde görme imkanı buldular.

Hz. Ali Çarşı Camii İmamı Şıh Behram Geley, Ehlibeyt Derneği Başkanı Mir Kasım Erdem

ALLAH HEPİNİZİ VAR ETSİN

Oruçoğulları Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Hoşgönüllü, “Şehir dışından ve ilimizden bu açılışa katılan değerli dostlar, Allah hepinizi var etsin. Bundan kısa süre önce bu tesisimiz bir hemşerimiz tarafından satışa çıkarıldı ve bazı dostlarımızla istişarelerimiz sonucunda bu tesisi almaya ve bu yükün altına girmeye karar verdik. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik anlamdaki sıkıntıların yaşandığı bu günlerde böyle bir yatırım yaparak sizlere hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de siz değerli dostlarımız sayesinde güzel işler yapacağımızdan ve hizmet kalitemizi her geçen gün daha da artıracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’nin her bölgesindekha genişleyen, akaryakıt istasyon ağı ve 500’e yakın şubesi bulunan Türkiye’nin 1 numaralı firması olan Aytemiz Akaryakıt A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz, gurur kaynağımız saygıdeğer İsmail Aytemiz ağabeyimiz’e sizlerin huzurunda buradan şahsım ve firmam adına teşekkür ediyor, bu ailenin üyesi olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kendisi rahatsızlığından dolayı açılışımıza katılamadı fakat telgrafla her daim yanımızda olduğu mesajını verdi. İsmail Aytemiz ağabeyimiz, mesajında; ‘Rahatsızlığım nedeniyle istasyonunuzun açılışında bulunamadığım için üzgünüm. İşyeri açmak bu ülkeye ve millete yapılacak en güzel hizmetlerden birisidir. Bu işyerini açarken beklentilerinizin fazlasıyla gerçekleşmesini, işyerinizin hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını temenni ederim. Bu vesileyle size ve sizin şahsınızda tüm katılımcılara sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

KARS’TAKİ YATIRIMLARIN DEVAM EDECEK

Aytemiz Akaryakıt A.Ş Genel Müdürü Yakup Yazar da, “Bugün açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz Oruçoğulları Petrol’un açılışına katılan herkese şahsım ve şirketim adına teşekkür ederim. Öncelikli olarak sizlere hemşeriniz, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İsmail Aytemiz’in selam ve sevgilerini iletmek istiyorum. İsmail Aytemiz, Kars için çok farklı. Ben 25 yıldır kendisiyle çalışıyorum ve Kars deyince İsmail Aytemiz için akan sular duruyor. Kars’a bakış açısı ve diğer illerde Karslı hemşerilerine karşı samimiyeti çok daha farklıdır. Bu nedenle böyle Kars olarak bir değere sahip olmak, böyle bir büyüğümüzle birlikte çalışıyor olmaktan ben de sizler gibi bir hemşeriniz olarak mutluluk duyuyorum. Kars benim için de çok önemlikha çünkü burası benim doğup büyüdüğüm bir şehir. Türkiye’nin birçok yerinde açılış gerçekleştiriyoruz fakat hiçbiri beni bugünkü kadar heyecanlandırmadı. Öte yandan ilimiz tarım ve hayvancılık bölgesi ve bu tür işyerlerin açılması istihdam açısından büyük önem arz ediyor. Kars maalesef sürekli göç veren bir ilimiz fakat son zamanlarda Kars’a baktığımızda güzel şeylerin olduğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. 2015 yılında Türkiye’de yaklaşık 26 milyon ton akaryakıtın yüzde 5’ini Doğu Anadolu bölgesi kullanmış, 26 milyon tondan 50 bin tonunu ise Kars kullanmıştır. Aytemiz Akaryakıt olarak bu istasyonumuz Kars’ta dokuzuncu, Türkiye genelinde ise beşyüz onuncu istasyonumuzdur. Aytemiz Akaryakıt olarak Kars’taki Pazar payı yüzde 20’ye yakın ve diğer illere bakıldığında İstanbul’dan tutun da Türkiye’nin her köşesindeki ile kadar bulunan bu ağda Kars Pazar payında ilk 10 il arasındadır. Ayrıca Kars’ta istasyon başına günlük satış ortalama 2 bin litre, Aytemiz Akaryakıt’ın günlük satışı ise 2 bin 500 litre. Bu da sektörün biraz üzerinde satış gerçekleştirildiğini gösteriyor ki aynı zamanda Aytemiz ailesine Kars halkının sahip çıkması anlamı da taşıyor. Bu nedenle de siz değerli hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyor, Kars’taki yatırımların devam edeceğini belirtmek istiyorum.” dedi.   

KARS DENİLDİĞİ ZAMAN İSMAİL AYTEMİZ İÇİN AKAN SULAR DURUYOR

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise şunları söyledi:

“İstanbul’dan buralara kadar gelerek bizleri yalnız bırakmayan çok değerli misafirlere hoş geldiniz diyorum. İsmail Aytemiz ismi bizler için çok önemlidir. Şahsımın da aile dostu, kirvem, amcam, ağabeyim dediğim ve varlığıyla gurur duyduğum bir insan. Kars denildiği zaman İsmail Aytemiz için akan sular duruyor, buna defalarca kez şahsım da şahit oldum. Türkiye’nin muhtelif yerlerine yatırımları oluyor fakat Kars için yatırımlarını, Kars’ı ayrıca önemsediğini her ziyaret ettiğinde kendisi de bunu sürekli olarak vurgulamış ve hayata geçirerek göstermiştir. Ben de yerel yönetici olarak Kars’ta bu tür işletmelerin açılışında bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu tür işletmelerin ilimize kazandırılmasıkha istihdamın artması, Kars’ın gelişmesi ve ekonomiye katkı demektir. Allah nasip ederse yakın zamanda faaliyete geçecek olan Kars Tiflis Bakü Demiryolu Projesi ile birlikte Kars Doğu’nun parlayan güneşi, iş merkezi ve cazibe merkezine dönüşecektir. Bu anlamda bu tür işletmelerin bu cazibe merkezine hitap etmesi büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda başta sayın İsmail Aytemiz ağabeyimiz olmak üzere Oruçoğulları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Hoşgönül ve yönetim kurulu üyelerine ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyor, hayırlara vesile olacak bir işyeri olmasını temenni ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.