1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Örnek Davranış
Örnek Davranış

Örnek Davranış

Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Aysel Güven ve Kafkas Üniversitesi AKUT Öğrenci Kulubü’nden bir örnek davranış daha…

A+A-

Biyoloji Kulübü sorumlu öğretim üyesi olarak bir çok okul onarım, kitap yardımı ve  Avrupa Birliği destekli çevre  projelerinde yer alan Yrd.Doç.Dr. Aysel Güven bugün de Mihrali Bey İlköğretim okuluna kendi kütüphanesinden 82 adet bağışladı. Daha öncede aynı okulda Çevre Bilincini geliştimeye yönelik bir dizi eğitim vermişti.

 

Ağaç yaşken eğilir atasözünden yola çıkarak doğru ve etkin bir eğitimin öncelikle ilköğretim döneminde verilmesi gerektiğine dikkat çeken Güven, “Okumanın insan yaşamında kültürel, sosyal ve bilimsel anlamda ufuklar açtığını biliyoruz. İnanıyorum ki bu okulda okuyan her öğrenci okuduğu her satırdan büyük feyiz alarak bunu geleceğe taşıyacaktır,dedi. Daha sonra Gazi'nin Nutuklarından ‘’İlk ve orta öğretim mutlaka insanlığın ve medeniyetin gerektirdiği ilmi ve tekniği versin, fakat o kadar pratik bir tarzda versin ki çocuk okuldan çıktığı zaman aç kalmaya mahkûm olmadığına emin olsun’’ derken bu pratikliği okumakla kazanacağını vurguladığını ‘’ En önemli ve verimli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lâzımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur. Bu zaferin sağlanması için hepimizin tek vücut ve tek düşünce olarak esaslı bir program üzerinde çalışması lazımdır’’ diyen Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu çalışma prensibi yolunda Mihrali Bey İlköğretim okuluna bir Atatürk portresi ile kendi kütüphanemden Atatürk’ün BÜYÜK NUTUK dizisi ve Atatürk’ü anlatan kitaplardan oluşan 82 adet kitabı bağışlamaktan büyük gurur duyuyorum. Geleceğin bekçileri olan çocuklarımızın ilim ve irfan yolunda okumayı sevmelerini sağlama biz eğitimcilerin görevidir dedi.

 

Kafkas Üniversitesi AKUT Kulübü sorumlusu Levent Karabulutlu, Akif Arısoy  ve çok sayıdaki kulüp öğrencileri kitap bağış kampanyası ve Öğrenci şenliklerinde elde ettikleri gelir ile aynı kütüphaneye yaklaşık 800 kitap bağışında bulundular. Bu kitapların kütüphaneye tasnifi de kulüp öğrencileri tarafından yapılacaktır. ‘’Acil durumlara yaklaşımın bir şeklide acil kitap ihtiyacını cevap vermektir’’ diyen kulüp sorumlusu kitapların sahipleri olan öğrencilerin hayatına önemli kazançlar sağlaması dileğinde bulundular. Kitapları teslim alan okul müdürü ‘’Bu tür örnek davranışları her kurum ve vatandaşın göstermesi gerekir’’diyerek  teşekkürlerini illetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.