1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Orman Yolları Yapılıyor
Orman Yolları Yapılıyor

Orman Yolları Yapılıyor

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Hamamlı, Çamyazı ve Boyalı Orman İşletme Şeflikleri dahilindeki orman yolların yapım ihalesi tamamlandı.

A+A-

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü, 2010 yatırım programında bulunan 15 km. üst yapı, 5 km. yeni yol, 11 adet menfez yapımı, 5 km. büyük onarım ve 60 adet korige boru ihalelerini yaptı.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Ayhan Deligöz, bu çalışmalar ile orman yollarındaki standartlar yükseltilerek, araçların amortisman giderlerini düşürmek ve ormanda yapılan üretim sonucu yapılacak nakliyat giderlerinin azaltılmasını hedeflediklerini söyledi.

 

Orman yollarının, üretilen orman emvallerinin taşınmasında, ormanların denetiminde, ormanların ziyaretinde ve orman yangınlarına müdahalede önemli olduğunu da belirten, Deligöz, “Yolun gittiği yere imkan ve teknoloji gider, dolayısıyla işlerimiz daha da kolaylaşır” dedi.

 

Deligöz, “2010 yılı yol yatırım programında yer alan Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı Hamamlı, Çamyazı ve Boyalı Orman İşletme Şeflikleri dahilindeki yolların yapım ihaleleri tamamlandı. Orman ve orman kaynaklarını her türlü tehlikelere karşı korumaya imkan sağlayan, sürdürülebilir orman yönetimini gerçekleştirmenin önemli unsurlarından biri de orman yollarıdır. 2010 yılında, başta yeni yol olmak üzere tüm yol programları zamanında planlandığı şekilde gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.