1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Onların Tatili Yok
Onların Tatili Yok

Onların Tatili Yok

Kars'ın Selim ilçesinde eğitim gördükleri okullardan karnelerini alıp evlerinin yolunu tutan çocuklar, tatilin ilk gününde omuzlarına astıkları boya sandıklarıyla iş başı yaptı.

A+A-

Yıl sonu tatilinin başlamasıyla birlikte kimi çocuklar tatile giderken, kimisi de ailesine yardım etmek için çalışmak zorunda kalıyor. Selim'de daha düne kadar kalem tutan çocuklar, okullar kapanır kapanmaz ayakkabı boyacılığı yapmaya soyundu.

 

Boya sandıklarıyla sokakların yolunu tutan çocuklardan Ömer Gümüş, "Boyacılık yapıyorum. Evimize bir ekmek parası götürürsek ne mutlu bize. Yaz tatili bizim neyimize? Biz zengin ailelerin çocukları gibi tatil yapamıyoruz ki. Biz eve bir ekmek götürebilmenin mücadelesini veriyoruz" dedi.

 

Karnelerini evlerine bıraktıklarını ve boya yapmak için evlerinden çıktıklarını söyleyen Mehmet Altun ise, "Evimize para götürmek için boyacılık yapıyoruz. Maddi durumumuz kötü. Babam çalışmıyor. Şu an boş" diye konuştu.

 

Kahvehane önlerinde 50 kuruşa ayakkabı boyayan çocuklardan Kasım Çam da, "Maddi durumumuz iyi değil. Yaz tatili yapmıyoruz. Bütün çocuklar yaz tatili için çeşitli illere, sahil kenarlarına gidiyor, kuş tüyündeki yatakların üzerlerinde yatarak tatil yapıyor. Biz yapamıyoruz. Biz boyacılık yapıyoruz. Evimize ekmek parası götürüyoruz" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.