1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Önce Ağrı Sonra Ani
Önce Ağrı Sonra Ani

Önce Ağrı Sonra Ani

Ermeni diasporası, milli amblemlerinde yer alan Ağrı Dağı’nı Erivan’a kopyalama planı yapıyor.

A+A-

ABD’deki Ermeniler, Alabama eyaletindeki Forrest Fulton Mimarlık şirketine Erivan’a minyatür bir Ağrı Dağı planı hazırlattı. Kars’taki Ani Harabeleri’nin de minyatürünün yapılacağı bildirildi.

 

ERMENİSTAN’ın başkenti Erivan’dan da görülen Ağrı Dağı’nı Ermeni diasporası klonlatma planı yapıyor. Buna göre ABD’deki Forrest Fulton Mimarlık Şirketi, Erivan’a minyatür bir Ağrı Dağı inşa edilmesi için plan hazırladı.


Ermeni Panorama Haber Sitesi’nde yer alan habere göre inşa edilecek yapay dağa “Lace Hill” yani Dantel Tepesi adı verilecek. Betonarme dağ, 85 bin metre kare alanı kaplayacak. Dış cephede Ermeni motifleriyle süslenmiş balkon ve teraslar bulunacak. Dağ biçimindeki kompleksin içinde ise mağazalar, lüks apartmanlar, otel ve eğlence merkezleri yer alacak. Yapay Ağrı Dağı’nın inşaasının ne zaman başlayacağı ve maliyeti hakkında ise bilgi verilmedi.


Yıllardır bitmeyen istek

 

Türkiye-Ermenistan sınırı Sovyetler ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan 1921 Kars anlaşmasıyla çizilmişti. Ermenilerin yıllardır süren Ağrı Dağı sevdası, protokol tartışmalarına da damgasını vurmuştu. İsviçre’de 10 Ekim 2009 tarihinde imzalanan protokoller çerçevesinde Ermenistan’ın Türkiye’nin şimdiki sınır çizgisini tanıyacak olması milliyetçi Ermeni cephelerinde hayalkırıklığı yaratmıştı. Ermenistan’ın geçen ay protokolleri dondurmasıyla “Ağrı dağı bizimdir” iddiaları hala canlı tutuluyor.

 

yildirim-ozturkkan-arsivi.jpg

 

“Önce Ağrı Sonra Ani” başlıklı haberimize Fotoğraf Sanatçısı Araştırmacı Yazar Yıldırım Öztürkkan’dan “yorum” geldi.

 

Büyük emekler sonucu Ani Harabeleri ile birlikte Ağrı Dağı’nı görüntüleyen Öztürkkan, bu fotoğrafı www.gazetekars.com okurları ile paylaştı.

 

İşte o fotoğraf ve yorum :

  

BU İKİLİYİ KİMSE AYIRAMAZ BURALAR BİZİMDİR

 

 “Türkiye, bölge itibariyle, jeo-politik veya jeo-stratejik konumuyla yeryüzünde en büyük medeniyetlerin merkezi durumundadır. Yine bilindiği gibi  süper güçlerin gösteri alanı, kuvvet dengesi arama teşebbüslerinde, Türkiye ve Türkler sürekli ön planda olmuştur.

 

Bütün bunlara rağmen savaşta bile hoşgörüyle davranan Türkler soykırım yapmakla suçlanmıştır. Ancak bütün gayretlere rağmen, Türkleri suçlayacak bir belge, bir kanıt ortaya konulmamıştır.  Hatta bugün dahi devletimiz bu konuda gerçeklerin ortaya çıkması için her türlü imkânı sunmuştur. Sunmaya devam etmektedir.

Yine Ermeni'ler, masum toplum imajıyla, Batı'nın teşvik ve tahrikleriyle beslenmişlerdir. Ermeni meselesi diye uydurma senaryoyu sürekli gündemde tutmak ve yeniden yapılandırma yoluna gitmeleri, Türk bilim adamlarımızın çalışmalarıyla boşa çıkarılmıştır.

 

Bilindiği üzere Ermeni'lerin Türklere karşı işledikleri insanlık dışı katliamlar ve saldırıları ile ilgili çok şey yazılmıştır. Bu yazılar tetkik eserler, tercümeler, arşiv vesikaları ve canlı  kaynaklar yani, bizzat  Ermeni  vahşetini yaşayanlar olmasına karşın, bu saldırılara hedef olan  Türklerin  çok önemli  bir durumu da Ermeniler  tarafından  yok edilmekte  veya sahip çıkılmaktadır

 

“Ağrı’dan İstanbul’u görebiliriz.” [1]

 

Büyük ve Küçük Ağrı Türkiye topraklarında olmasına rağmen, Ermeniler bu iki dağı kendilerine  devlet arması yapmış, en ünlü futbol takımına” Ararat” ismini koymakta  tereddüt etmedikleri gibi  paraları pulları, akıla gelebilecek   her şeyi” Ararat” olarak isimlendirilmiştir.

 

Ama Ermenilerin bu hayali çılgın bir ihtirastan başka bir şey değil. Şimdi Ağrı Dağı ve Anı maket halinde  yapılacakmış. Ben bu ikisinin olduğu fotoğrafı göndereyim. Bu ikili ayrılamaz. Biraz da ona baksınlar.

 

[1][1] Yrd.Doç. DR Z.Abidin Makas   Ermenistan'da Adları Değiştirilen Bazı Türk Yerleşim Yerleri Üzerine 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.