1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. On Bir Ayda 211 yangın
On Bir Ayda 211 yangın

On Bir Ayda 211 yangın

İtfaiyeden sorumlu Kars Belediye Başkan Yardımcısı Taner Turan Ünsal, İtfaiye Müdürlüğü’nce 2015 yılı içerisinde toplam 211 adet yangın ve 23 adet trafik kazsına müdahalede bulunulduğunu söyledi.

A+A-

Ünsal, yangınların 150’sinin şehir merkezinde, 51’nin ise köy ve ilçelerde meydana geldiğini belirtti.

Ünsal, “Şehrin muhtelif yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında toplam 23 adet kazaya müdahale edilmiştir. Bu kazlara müdahale sonucu araç içinde sıkışan şahıslara anında müdahale edilerek kurtarılmış olup 112 sağlık personellerine teslim edilmiştir. Trafik kazalarında 3 kişi ölü olarak çıkarılmıştır. Şehir merkezinde müdahale etmiş olduğumuz yangınlardan 44 adeti ev ve iş yeri, 10 adet araç yangını ve  diğer yangınlar şehrin muhtelif yerlerinde dikkatsizlik ve tedbirsizlikten kaynaklanan anız ot yangınları ve çöp yangınları olarak kayıt altına alınmıştır. Ekseriyette şehir merkezinde bulunan müstecir binalarda çıkan yangınlar madde bağımlılarca yakılan ateşler sonucu çıkmakta olup’ bu yangınlarda ekiplerimizce müdahale edilerek söndürülmüştür. Şehir merkezinde en uzak nokta 10 dakika içerisinde müdahale etmekteyiz. Olay yerine varır varmaz müdahale ederek yangını kontrol altına alıp söndürme işlemi çok kısa bir zaman zarfında gerçekleşmektedir.” dedi.

Ünsal daha sonra şunları söyledi:

“Köy ve ilçelerde ekiplerimizce müdahale ettiğimiz 51 adet yangının 10 adeti ev ,2 adet araç ve 39 adet ot ve saman yangınıdır. Köy ve ilçelerde çıkan yangınlarda ulaşımın zor olmasından dolayı başlangıçta müdahale edememekteyiz. Bundan dolayı kısmi zararlar çoktur. Ekiplerimiz olay yerine vardığı andan itibaren çok kısa bir zaman zarfında müdahale etmekte olup’ vatandaşın mağduriyetini en az safhaya indirmektedirler. Şehrin muhtelif yerlerinde intihar girişiminde bulunan şahıslara müdahale edilerek 3 kişi kurtarılmış olup’ intihar girişiminden vazgeçirilmiştir. Şehir merkezinden geçmekte olan Kars çayı içerisinde boğulma olaylarına da müdahale etmekteyiz. Bu müdahale sonucunda 1 çocuk cesedi çıkarılmış olup bir kişi de boğulmaktan kurtarılmıştır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.