1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 953 Yıl Önce Kars’ta Doğan Türk’ün Güneşi
953 Yıl Önce Kars’ta Doğan Türk’ün Güneşi

953 Yıl Önce Kars’ta Doğan Türk’ün Güneşi

Oktay AKTAŞ

A+A-

953 Yıl Önce Kars’ta Doğan Güneş  Büyük Türk Milletine kutlu olsun.

Ağustos ayı Türk Milleti’nin kutlu ve zafer ayı, Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan Malazgirt Zaferinin müjdecisi olarak görülen Anı şehrinin Selçuklular tarafından 16 Ağustos 1064 terhindeki, fetih, günüdür. Bu nedenle Türk tarihi içersinde en önemli yerini almakta ve Türk Tarihini aydınlatarak ışık tutmaktadır.

Kars Anı da doğan güneş 953 Yıldır sönmeyen bir meşale  ve Türk tarihini aydınlatan bir güneştir. Ağustos ayı Türk milletine Türk devleti yeniden tarihteki şanlı günler hatırlayacağı ve yaşatacağı günler ve bayramlardır. Tarihin hiçbir döneminde Teslimiyetçiliği asla kabullenmeyen bir millettir. Türk Tarihinin şan, şeref ve kahramanlık ayında Türk Milleti’ni teslimiyetçi zihniyeti içersinde olanlar şunu bilsinler ki, Türk’ün ayranı kabardı mı? Önüne kim çıkarsa çıksın ezer geçer. Bunun için Selçuklu Osmanlı ve Cumhuriyet Türkiye’sinin değerlerini yok görenler karalayanlar aşağılamak isteyenlerin ve  hiçbir kimsenin haddi değildir. Türk tarihiyle alay edenler karalayan ve yok sayan ve bu asil milletin değerleriyle kavga edenler de unutmasın ki bir gün gelecek kendi kendilerini yok edeceklerdir.

Oysa Anadolu’daki tarihimiz, bize en önemli zaferlerimizin bu ayda kazanıldığını gösteriyor. 16 Ağustos 1064 tarihinde Kars Anı şehrini alarak Türklerin Anadolu’ya girmesi ile beraber yaklaşık 7 yıl bu bölgede yerleşmesi ile beraber Bizans ordularının en güçlü yerleşim yeri olan Malazgirt Savaşının hazırlıklarını yapmaya başladılar.

Hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz Malazgirt Meydan Savaşı ile kesin olarak Anadolu Türk’ün yurdu yapıldı ve Bizans ordusu Anadolu’dan ebediyen temizlediler. Dolaysıyla 16 Ağustos 1064 tarihinde Kars’ta doğan güneş önce Anadolu’yu aydınlattı. Sonra Söğüt’e ışık oldu. Ve Söğüt’den bir cihan imparatorluğu doğdu.

Kars’ta doğan güneş, Ortadoğu’yu parlattı.

Kars’ta doğan güneş, Afrika’yı Aydınlattı.

Kars’ta doğan güneş, Balkanlara ışık saçtı.

Kars’ta doğan güneş, bu üç kıtaya tam 5OO Yıl huzur ve güven getirdi.

16 Ağustos 1064 tarihinde Anadolu’ya Büyük Selçuklu Türklerinin girişi ile başlayan aydınlık hareketi, Selçukluların tarih sahnesinden çekilmesinden tarih sahnesine çıkan Osmanlı İmparatorluğu ile devam etti.

Osmanlı İmparatorluğu, üç kıtaya hükmeden ve de 22 milyon kilometre kareye yayılan büyük bir coğrafyaya 622 yıl hükmeden bir imparatorluk oldu. Maalesef dün 22 milyon kilometre kare idik ama bugün 776 bin kilometre karelik bir vatanda yaşıyoruz. Ve bugün bu vatan toprağını bile biz Türk milletinin elinden almak için her türlü entrikalar yapmaktalar.

Bugün bu topraklarımızı bile bize çok görüyorlar. Onlara en güzel cevabı yine Kars’tan doğacak güneş verecektir. Türk Milleti bir çok sinsi planı nasıl tarihin derinliklerine attı ise dün Kars’tan doğan bu güneşle birleşerek, güvenerek ve dayanışma içinde büyüdük ise bugün de tarihteki şanlı ve kahramanca direnen yüce Türk Milletinin titreyip ve kendine dönmesi zamanı gelmiştir.

Kars’ta doğan güneş Türk Devletinin ve Türk Milletinin ebediyen sönmeyen bir meşale ve ışık olarak kalacaktır.           

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.