1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğretmenevi'nde Dövüldüler
Öğretmenevinde Dövüldüler

Öğretmenevi'nde Dövüldüler

Kars Öğretmenevi'nde, yer nedeniyle öğretmenler ile personel arasında çıkan tartışmada iki öğretmen dövüldü. Eğitim-Sen Kars Şubesi iki üyesinin saldırıya uğramasını kınadı.

A+A-

Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğretmeni Yavuz Ulusoy ile Dedekorkut İlköğretim Okulu öğretmeni İbrahim Ağaoğlu, Şehit Yusufbey Caddesi'ndeki öğretmenevi'ne ait Kültürevi'ne çay içmeye gitti. Masayı çimenlik alana taşıyan Ulusoy, öğretmenevi görevlisi tarafından masanın yerine konulması için ikaz edildi. Başka masaların da çimenlik alanda bulunduğunu söyleyen Ulusoy ile öğretmenevi garsonları arasında tartışma çıktı. Öğretmen İbrahim Ağaoğlu, yanındaki çocuğunu olaydan etkilenmemesi için uzaklaştırdı. Döndüğünde arkadaşı Ulusoy'un öğretmenevindeki bir odaya götürüldüğünü öğrenen Ağaoğlu ile personel arasında da tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre öğretmenevi güvenlik görevlileri ile garsonlardan oluşan 10 kişilik grup 2 öğretmeni dövdü. Olayın bildirilmesi üzerine Öğretmenevi'ne gelen polis, 2 öğretmen ile 10 personelin ifadelerini aldı. Yediği yumruk darbeleriyle yüzü ve alnı moraran Ağaoğlu, Devlet Hastanesi'nde iki günlük iş göremez rapor alırken, taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

 

Eğitim- Sen Kars Şube Başkanı Ahmet Adıgüzel, dayak yiyen öğretmenler Yavuz Ulusoy ve İbrahim Ağaoğlu ile birlikte basın toplantısı yaparak olayı kınadı. Şube Başkanı Adıgüzel, şöyle dedi: “Bir polisevinde polisin, bir hekimevinde hekimin dövüldüğü ya da saldırıyla uğradığı hiç duyulmamıştır. Ne yazık ki, Kars Öğretmenevi'nde bu gerçekleşmiştir. Bir değil, iki öğretmen orada linç edilmeye kalkışılmıştır. Bu olayı kınıyoruz. Arkadaşlarımız tekme ve yumruklarla saldırıya uğruyorlar. Sebebi ne olursa hiçbir gerekçe, başkasına şiddet uygulamayı meşrulaştıramaz. Bu olay, insanın en temel hakkı olan güvenceli çalışma hakkının olmamasının ortaya çıkardığı vahamettir. Öğretmenevi yönetimi bu olayda inisiyatifsiz kalmış, yummuş ya da ihmalkar davranmıştır. Öğretmenler bu olaydan sonra öğretmenevlerinde nasıl kendilerini güvende hissedecektir.” Öğretmen Yavuz Ulusoy, kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğradıklarını anlatırken olayın buradaki kamera kayıtlarında görüntüleri ile yer aldığını belirterek, “Arkadaşım olmasa beni linç edeceklerdi” dedi.

 

İbrahim Ağaoğlu da, “Araya girmeye çalıştım. Yavuz öğretmeni döven garson bana dönerek, ‘Sen de dayak yemeyi istiyorsun değil mi’ dedi ve yumruklamaya başladı. Sonrasını hatırlamıyorum” diye konuştu.

 

Öğretmenevi yetkilileri kavganın bir öğretmenin personelin başına sandalyeyle vurmasıyla başladığını ileri sürdü. İki öğretmen ile olaya karışan öğretmenevi personeli hakkında adli ve idari soruşturma sürdürülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.