1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğretmen Lisesi Kuruldu
Öğretmen Lisesi Kuruldu

Öğretmen Lisesi Kuruldu

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü, “Gündüzlü Anadolu Öğretmen Lisesi” kurulduğunu duyurdu.

A+A-

Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Kars’ta ilk kez Gündüzlü Anadolu Öğretmen Lisesi’nin 2010-2011 öğretim yılında 60 öğrenciyle eğitime başlayacağını bildirdi.

 

Aktaş, “Kars genelinde yalnızca Susuz’da Öğretmen Lisesi bulunuyordu ancak şimdi ikinci bir Anadolu Lisemiz oldu” dedi.

 

Aktaş, “Ancak Kars’ta yeni kurulan Öğretmen Lisesi, Susuz Öğretmen Lisesi’nden farklı oldu. Çünkü Susuz’daki Öğretmen Lisesi yatılı eğitim veriyor. Kars’ta ise gündüzlü olduğu için öncelikli olarak Kars’ta ikamet edecek öğrenciler tercih edilecek” diye konuştu.

 

Yeni öğretim yılında eğitime 60 öğrenciyle başlayacak olan Gündüzlü Anadolu Öğretmen Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin, öğretmenlikte 20 puan avantajlı olacağını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Aktaş, şunları söyledi:

 

“Gündüzlü Anadolu Öğretmen Lisesi’nin kuruluşuna onay çıkması, eğitim açısından Kars için önemlidir. Yeni öğretim yılında 60 öğrenciyle eğitime başlayacak olan Anadolu Öğretmen Lisemiz, 4 yıl içerisinde 300 öğrenci kapasitesine kavuşmuş olacaktır. Gündüzlü Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, Susuz Öğretmen Lisesi’nden farkı, yatılı olmayışıdır. Dolayısıyla, ağırlıklı olarak Kars’ta ikamet edenler tercih edilecektir.”

 

Aktaş, son olarak, sınavla öğrenci alınacak Gündüzlü Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, yeni bina yapılıncaya kadar İl Halk Kütüphanesi’nin arkasında bulunan eski 75. Yıl Özürlüler Okulu’nda eğitim vereceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.