1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ocak Teşekkür Etti
Ocak Teşekkür Etti

Ocak Teşekkür Etti

Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı ve Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, Kars Valiliği'ne engelli asansörü kurduran Vali Ahmet Kara'ya teşekkür etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun Kars Valiliğini ziyarette akıllara takılan bir soru vardı. Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı ve Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ın engelli aracıyla Bakan çubukçu ile görüşmek için Valilik makamına nasıl çıktığı idi.

 

Aslında o gün sorulması gereken soru Valilikte başlatılan asansör kurma çalışmaları başlayınca akıllara bugün geldi. Hafızalar tazelendi ve asansör çalışmalarına bakılırken Ocak’ın nasıl ve ne şekilde yukarı kata çıkarıldığı merak edildi. Valilik giriş kapısından görevlilerin kucaklarında engelli aracıyla üst kata çıkarılan Faruk Ocak, Milli Eğitim Bakanı ile görüşürken gazeteciler bile telaşla Ocak’ın nasıl çıktığını sormayı düşünemediler. Ocak’ın haklı feryadı da bu asansör kurma çalışmalarında bir kez daha kendini gösterdi.

 

Ayrıca, geçtiğimiz aylarda Kızılay Genel Başkan Yardımcısı (Deprem Dede) Ahmet Mete Işıkara da Kars Valiliğini ziyareti sırasında yaşlılığı nedeniyle merdivenleri güçlükle tırmanmış ve nefes nefese kalmıştı. Basında da geniş şekilde yer bulan asansör sıkıntısı Vali Ahmet Kara’nın da ihtiyaç duymasıyla giderilmeye başlandı.

 

Yıllar öncesi yapılması gerekirken bu günlerde her ne sebeple olursa olsun Valiliğe asansör kurulması herkesi sevindirdi. Başta da Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı ve Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ı mutlu etti.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Sevil Savunma gibi İl müdürlüklerinin de yer aldığı Valilik binasında yapımına devam eden asansör çalışması son hızıyla sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler