1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Obeziteye bisikletli önlem
Obeziteye bisikletli önlem

Obeziteye bisikletli önlem

Kars’ta, Sağlık Bakanlığı’nın, ‘Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik’ Projesi kapsamında 450 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

A+A-

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, Halk Sağlığı Şube Müdürü Dilber Arslan, milli eğitim şube müdürlerinin de katılımıyla Hükümet Konağı önünde bisiklet dağıtımı yapıldı. 450 öğrenciye dağıtılan bisikletlerin yanında elma ve su da ikram edildi.

Öğrenciler, devletin bu projesini önemsediklerini belirterek sağlıklı nesiller yetiştirilmesi anlamında önemli bir çalışma olduğunu söyleyip, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Öğrenciler, bisiklet sürmenin hareket etme alışkanlığı oluşturduğunu da belirterek, “Bisiklet sürmek çok güzel. Devletin bisikleti olmayanlara bisiklet dağıtması çok güzel, herkesin gönlünü hoş tutması da çok güzel. Hem spor yapıyoruz hem de sağlıklı besleniyoruz. Devletimiz sağ olsun, böyle bir şey yapmaları çok güzel. Böyle yaparak öğrencileri aynı zamanda okuyamaya da itiyorlar. Teşekkür ediyoruz.” dediler.

Obeziteye de dikkat çekmek için bu tür organizasyonların yapıldığını belirten İl Halk sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi kapsamında fiziksel aktiviteye teşvik amaçlı 2015-2018 yılları arasında uygulanan bisiklet dağıtımının öğrencileri de sevindirdiğini söyledi.

Dr. Mehmet Kan, proje kapsamında sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programında içeriğine uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk, orta ve liselere bakanlık tarafından bisiklet dağıtımının yapıldığı belirtti.

Dr. Mehmet Kan şunları söyledi:

“Bakanlığımız 2015-2018 programı kapsamında, hareketli hayatı teşvik kapsamında yaklaşık 1 milyon bisiklet dağıtımını öngörmüştür. Onun için milli eğitim öğrencileri başta olmak üzere üniversiteler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve benzeri bisiklet yolu yapan kurum ve kuruluşlara dağıtımı öngörülmüştür. Bugün için de milli eğitime 450 adet bisiklet dağıtmayı planladık. Amacımız çocukları sağlıklı beslenmenin yanında hareketli hayata teşvik etmek, güzel hayat, hareketli hayat, egzersiz dolu hayatı ön plana alarak bu yaşlarda edinilmiş olan alışkanlıkların da ileri ki yaşlarda rutin parçası haline gelsin istiyoruz. Daha sağlıklı bir yaşam istiyoruz çünkü malum günümüzde hareketsiz yaşam modern toplumların en büyük hastalığı haline gelmiştir. Hareketsiz hayatla birlikte obezite dediğimiz aşırı kilo toplumun artık sağlık sorunlarının başında gelmektedir bununla beraber ileride kronik hastalıklara davetiye çıkaran bir hastalık olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bütün bunların önüne geçmek için böyle keyifli bir uygulamayla çocuklarımızı hareketli hayata teşvik etmek amacıyla da bakanlığımız bisiklet dağıtımını uygun görmüştür.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.