1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nikola'nın Av Köşkü restore edilecek
Nikolanın Av Köşkü restore edilecek

Nikola'nın Av Köşkü restore edilecek

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Çar 2. Nikola'nın tarihi Av Köşkü'nün 2011 yılında restorasyonunun yapılacağı bildirildi.

A+A-

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, yaptığı açıklamada, Rusya döneminden bugüne 113 yıldır ayakta kalabilen tarihi ahşap köşkün restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

 

Yatırım programına dahil edilecek tarihi mekanda gerekli bütün restorasyon çalışmalarının yapılacağını anlatan Doğanay, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılı programında tarihi av köşkünün restorasyonu kesinlikle yapılacaktır. 113 yıl önceki orijinal hali ne ise o şekilde restore edilecektir. Yalnız Çar 2. Nikola'nın av köşkü değil, alt tarafta bulunan atölyeler de düzenlenerek, 49 yıllığına kiraya verilecektir. Ayrıca bölgenin doğasına uygun turizme yönelik Bungalov tipi evler de inşa edilecektir'' diye konuştu.

 

-ÇAR 2.NİKOLA'NIN TARİHİ AV KÖŞKÜ-

 

1877-1878 yıllarında Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra 40 yıl Rusların işgali altında kalan Sarıkamış'ta dönemin Rus Çarı 2. Nikola için av köşkü olarak yaptırıldığı bilinen 113 yıllık tarihi yapı ile yanındaki küçük ahşap mekan, Sarıçam ağaçları ile çivi kullanılmadan Baltık mimarisi tarzı ile inşa edildi.

 

Köşkte 11, yanındaki küçük ahşap mekanda da 10 oda bulunmaktadır. Uzun yıllar askeri bölge sınırları içerisinde yer alan tarihi köşk, bir yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum