1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Neden İstifaya Davet Edilmiyor
Neden İstifaya Davet Edilmiyor

Neden İstifaya Davet Edilmiyor

Tercüman ve Hüryurt Gazetesi Yazarı Sırrı Yüksel Cebeci, Aytaç Durak'ın isyanını gündeme getirerek ; AKP Genel Başkanı, yolsuzluk yapmakla suçlanan Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu ile Kars Belediye Başkanı Bozkuş'u partiden istifaya neden davet etmiyor

A+A-

Aytaç Durak'ın isyanı neye?

Elazığ Belediye Başkanı AKP'li Süleyman Selmanoğlu'nun, Belediye Meclisi'nin AKP'li üyeleri tarafından yolsuzluk yapmakla suçlanmasından sonra; Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, Belediye Meclisi'nin AKP'li üyeleri tarafından yolsuzluk yapmakla suçlanıyor.


İlginçtir, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Aytaç Durak da, Belediye Meclisi'nin MHP'li bir üyesi tarafından yolsuzluk yapmakla suçlanmıştı.


Durak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteği üzerine partisinden istifa etti.
İçişleri Bakanlığınca da görevden alındı.
AKP Genel Başkanı, yolsuzluk yapmakla suçlanan Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu ile Kars Belediye Başkanı Bozkuş'u partiden istifaya davet etmiyor.


İçişleri Bakanlığı, görevden almıyor.

Hangisi doğru?

Adana'daki uygulama mı, yoksa Elazığ ve Kars'taki uygulama mı?
Aytaç Durak'a göre, Elazığ ve Kars'taki uygulama doğru.

 

Aytaç Durak'la ilgili gelişmeler birbirini izliyor.


İçişleri Bakanlığı kararıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Durak'ın, kararın iptali için Adana 2 No'lu İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma istemiyle yaptığı başvuru reddedildi.

Fakat, 2 No'lu İdare Mahkemesi'nin kararını açıklayacağı gün, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam Adana'daydı.


Gökçek'in iddiasına göre, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı yargıyı etkilemek için Adana'ya gelmişti.


Bu iddiayı yalanlayan Adalet Bakanlığı, 'Müsteşar Yardımcısı Kökçam'ın Adana'da idare mahkemesi hakimleriyle toplantı yaptığı ve Ertan Otel'de kayıt yaptırmadan kaldığı iddiaları tümüyle gerçek dışıdır' açıklaması yaptı.


Öte yandan, Durak'ın görevden alınmasıyla ilgili tartışmaları TBMM gündemine taşıyan MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, 'Sayın bakana ve komisyon başkanına soruyorum, her fırsatta millet idaresinden bahseden AK Parti, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki sonucu bir türlü hazmedememiştir ve her fırsatta Adana seçimleriyle olumsuz görüş belirtmeye devam etmiş ve Türkiye'de birçok belediye başkanının suçu sabit olmasına rağmen görevden alınmamış ancak Başbakan talimatlı olduğu anlaşılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı görevinden alınmıştır' diyor.

 

Sayın Aytaç Durak'ı tanımayız. Şimdiye kadar hiç karşılaşmadık, yüz yüze gelmedik.
Fakat geçen hafta bir saate varan telefon sohbetimiz oldu.

 

Adana'nın en zengin ailelerinden birinin kızı ile evli olduğunu, para-pul peşinde hiç koşmadığını, AKP'den beş yıl belediye başkanlığı yaptığı sürede yolsuzlukla suçlanmazken, son 14 ayda müfettişlerden birin gidip diğerinin geldiğini; siyasetin kurallarını bilen bir insan olarak, bu gibi konularda hassas olan Devlet Bahçeli'nin çağrısına uyarak MHP'den istifa ettiğini anlatan Aytaç Durak'ın sadece bir isyanı var. O da şu:

'Hakkında yolsuzluk iddiası ortaya atılan seçilmiş bir belediye başkanını İçişleri Bakanlığı yargı kararı olmadan görevden almamalı, alamamalı. Yargıda aklanacağımdan eminim. Benim ve Adanalıların kaybolan yıllarını İçişleri Bakanlığı nasıl geri verecek?'

 

Aytaç Durak'ın mücadelesi ve Aytaç Durak'la ilgili tartışmalar biteceğe benzemiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.