1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Navigasyon Sisteminde sıkıntı var
Navigasyon Sisteminde sıkıntı var

Navigasyon Sisteminde sıkıntı var

Navigasyon, sürücülerin en serbest yollardan gitmelerine yardım eder. Uygulama; rotaları, trafik yoğunluklarını ve olayları hesaba katarak oluşturur.

A+A-

Navigasyon, nerede ve ne zaman sapmanız gerektiğini sesle ve ekrandaki göstergeler yardımıyla önceden önerir. Ayrıca yolunuz üstündeki trafik yoğunlukları, yaklaşık varış saati ve hedef noktaya kaç kilometre daha gitmeniz gerektiğini gösterir.

Ancak bu saydıklarımızın hiç birini Kars’ta sağlıklı bir şekilde kullanamıyoruz. Türkiye’deki şehirler için hafif ve detaylı 3D moduna sahip olan vektör şemaları kullanılır. Navigasyona kazaları, yol çalışması ve yoldaki diğer olayları bildirin; bu, sizin ve diğer kullanıcılar için en iyi rotanın bulunmasına yardımcı oluyor. Geçtiğimiz yıllarda şehir merkezinde bulunan cadde ve sokakların tek yön uygulamasıyla değiştirilmesinden sonra trafik komisyonunca güncellenmemesi sonucu Kars’ta Navigasyon sistemi çöktü.

Hal böyle olunca şehri öğrenmek için aracında navigasyon sistemini kullanan sürücüler için bu arayış kabusa dönüşebiliyor. Çünkü Navigasyon sistemine göre şehirde dolaşan bir kişi şayet bu sisteme uyacak olursa sesli sistemle yön tarifi hep ters yön yollara yönlendiriyor. Şehrin sokak ve caddeleri güncellenmediği için de bu sorun yüzünden vatandaş ve Trafik polisleri karşı karşıya geliyor. Bu sorun yüzünden ceza yiyen vatandaşlar ise bizim ne suçumuz var diye kendilerini savunuyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.