1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Naci Yılmaz toprağa verildi
Naci Yılmaz toprağa verildi

Naci Yılmaz toprağa verildi

Bedenini çocuklarına siper eden baba toprağa verildi...

A+A-

Kars’ta dün bir işyeri önünde iki taraf arasındaki silahlı çatışmada çocuklarını korumak isterken kurşunların hedefi olarak hayatını kaybeden 50 yaşındaki Naci Yılmaz’ın cenazesi Arpaçay İlçesi’ne bağlı Güvercin köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

10 yıl öncesine kadar İstanbul ve Bursa’da aşçı olarak çalışan Naci Yılmaz, Kars’a geldiğinde de Suna Yıldız ile evlenerek mutlu ve hayat kurdu. 1’i kız 1’i erkek 2 çocukları olan Yılmaz ailesi hayatın tüm zorluklarına göğüs gererek yaşamını sürdürdü. Taa ki düne kadar. Kızı 9 yaşındaki Aylin, oğlu 7 yaşındaki Yusuf ve eşi Suna ile birlikte çocuklarına kırtasiye malzemesi için alış veriş yapmak üzere çarşıya çıktı. Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Caddesindeki evinden aynı cadde üzerinde evlerinin karşısındaki olay yaşandığı kırtasiye dükkanına gittiler. Burada iki aile arasında arazi meselesi yüzünden anlaşmazlık sonucu meydana gelen silahlı çatışmada çocuklarını korumak için hareket eden Naci Yılmaz, boynuna isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Alış veriş için gerekli parayı almak için evine gittiği sırada camdan kırtasiyenin kurşunlandığını gören Suna Yılmaz ise koşarak gittiği işyeri önünde eşinin yaralandığı öğrendi ve eşine ait kanları da görünce sinir krizleri geçirip feryat etmeye başladı. Çevredekilerin yardımıyla güçlükle sakinleştirilen Suna Yılmaz daha sonra olayda kolundan yaralanan kızı ve oğluyla birlikte ambulansla hastaneye gönderildi.

Naci Yılmaz’ın cenazesi bugün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Arpaçay ilçesinin Güvercin köyünde toprağa verildi. Cenazenin köye getirilmesiyle birlikte adeta göğe yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Yaşananlara bir anlam veremediklerini belirten Yılmaz ailesi adalet istedi.

Naci Yılmaz’ın annesi Ayfer Yılmaz, “Başım sağ olmasa ne olur olsa ne olur. Evladım gitti. Bana haber geldiğinde gittik ama bana göstermediler bir daha döndüm köye geri geldim. İçim yanıyor içim” diyerek feryat etti.

Baba turan Yılmaz da, “Diyorlar ki çocuklarının üzerine kendi atmış kurşun kendine isabet etmiş. Böyle bir derebeylik mi diyorlar ne diyorlarsa bu ne gibi hal harekettir. Adamı vuracak yer bulamadın mı gelip benim evladımı öldürdün. Bu çoluk çocuğun durumu ne olacak? Yazık günah değil mi?. İki çocuk geride kaldı. Allah’ından bunsunlar. Bunun cezası neyse çeksinler.” diyerek gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı.

Naci Yılmaz’ın dayısının oğlu Mehmet Çiftçi de, “ne zamana kadar böyle gidecek. Herkesin elinde silah, almış başını gidiyor. Vuran vurana, kıran kırana. Buna değil başka bir vatandaşa değeydi. Orada 10 kişiye kurşun değseydi ne olacaktı? Zavallı eşi ne yapsın. Ne yapalım ne edelim.” diye konuştu.

Naci Yılmaz’ın eşi Suna Yılmaz ise, “Ben o sırada eve gittim eşimde kırtasiyeye gitti. Bende o sırada camdan baktım ama eşimin vurulduğunu tahmin etmedim. Orada olduğunu biliyordum bana o sırada aşağıdan el ettiler. Ben anlamadım tabi ki ‘camdan geri çekil’ diyorlar sandım. Ateş sesleri kesilince geldim camdan tekrar baktım ve bana eşimin vurulduğunu söylediler. Koştum gittim, kendini görmedim kanını gördüm yerde. İki tane öğrencimiz var, çocuğumuz. Onlara defter, kalem, çanta alacaktık. Onun için gitti canından oldu. Çocuklarım eşimin yanındaydı, kızım da kolundan vurulmuş. Kurşun kızımın kolunu sıyırmış. Oğlum babasının öldüğünü henüz bilmiyor ama kızım biliyor o da sürekli ağlıyor. Ne yapsın yavrucağım. Babasını çok seviyordu. Şimdi o ne yapacak babasız. Babaları onların bir dediğini iki etmezdi. Onların ne isteği varsa anında yapıyordu. Onların isteğini bir gün ertelemezdi. Ne olacak şemdi?” dedi.

Yılmaz’ın diğer yakınları da devletin silahlanmanın önüne geçmesini istediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.