1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muzaffer Şamiloğlu Vefat Etti
Muzaffer Şamiloğlu Vefat Etti

Muzaffer Şamiloğlu Vefat Etti

Kars Senatörü Muzaffer Şamiloğlu vefat etti. Cenazesi dün Kocatepe Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

A+A-

Sezer ve Koşaner cenaze Törenine katıldı…

Vefat eden Kars eski milletvekili ve Cumhuriyet Senatosu üyesi Muzaffer Şamiloğlu'nun cenaze törenine ; 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.

Hemşehrileri yalnız bırakmadı

Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Iğdır eski Milletvekili Şamil Ayrım, DPT eski Genel Sekreteri Selver Korkut, Prof. Dr. Yusuf Bayraktar, Kars eski belediye başkanı Selahattin Filtekin,  Kars Ardahan Iğdır Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve 500’ün üzerinde Karslı da cenaze törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi

Cenaze törenine, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM CHP Grup Başkanlığı, Danıştay Başkanlığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi.

MUZAFFER ŞAMİLOĞLU KİMDİR :

1924 yılında Kars'ın Susuz İlçesi Kiziroğlu Köyü'nde doğdu. Çamçavuş ve Susuz'da ilköğretimini tamamladıktan sonra 1949 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Uzun yıllar hakim, savcı ve avukat olarak çalıştı. Kars Belediye Meclis Başkanlığı, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl haysiyet Divanı Başkanlığı, Milletvekilliği, T.B.M.M. Divan Üyeliği, Senatörlük, Anayasa, Adalet, Bütçe Plan Karma Komisyonu Üyeliği, Avrupa Parlamento üyeliği yaptı. Emekliye ayrıldı. Şu anda anılarını yazmakta ve bahçecilikle uğraşmaktadır. Hukuk İçtihatlar Lügatı (Alfabetik ve sistematik hukuk içtihatlar lügatı) Fıkra Demeti, Komşumuz Sovyetler Birliği, Yüce Dinimiz İslamiyet, Karakalpaklar (Karapapaklar), Şeyh Şamil, Köroğlu ile Kiziroğlu Mustafa Bey adlı yapıtları yayınlanmıştır.

Yayıma Hazır Diğer Yapıtları Özümün Şiirleri, Politikada Geçen Yıllarım Şiir Demeti II Doğup Büyüdüğüm Kiziroğlu ve Çamçavuş köyünde geçen hayatım, hatırlarım...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum