1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müsteşar Dursun Ani’de
Müsteşar Dursun Ani’de

Müsteşar Dursun Ani’de

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Kars Valisi Günay Özdemir ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ile birlikte Kars’a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Ani Harabeleri’ne gelerek incelemelerde bulundu.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Ani Harabeleri hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ile Ani’de kazı ve sağlıklaştırma çalışmaları yapan ilgili firma yetkililerinden yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Ani Harabeleri’ni gezen Dursun, “Ören yerini hep beraber gezdik. Alanın tamamını anlamaya ve alanın tamamını nasıl değerlendireceğimizi, nasıl ayağa kaldıracağımızı, korumanın ne kadar doğru olduğunu, korumanın ne kadar daha çok devam etmesi gerektiğini beraberce gözlemledik. Ani’yi çok önemsiyoruz. Kars’ı kültür merkezi olarak Türkiye’nin önemli şehirleri arasında gördüğümüz için Ani’ye burada hem tarih öncesi dönemlerden başlamak üzere özellikle Selçukluların bölgeye girişleri, önemli bir merkez olarak burayı oluşturmalarından, Yine Ermenistan ile aramızdaki sınırı oluşturan bir kültür vadisi olması bakımından önemsiyoruz. Türkiye bu tür kültür varlıklarının bilincinde ve bu bilinci restorasyonlarla, korumalarla gelecek kuşaklara taşıma niyetinde. Bende bunu yerinde görmek, burada yapılan çalışmaları gözlemlemek ve buradaki çalışma yapan arkadaşlara başarı dilemek için geldim” dedi.

Gazetecilerin, efendim nasıl bulduk? Şu anda neler yapılabilir burada? Sorusunu da cevaplayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, “Bu ayrıntılar çok teknik ayrıntılar, ben genel değerlendirmeler, genel stratejiler için buradayım. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, arkeolog arkadaşlar ve buradaki müze başkanı arkadaşlar tabi çalışmaları sürdürüyorlar. Ben bakanlığımızın buraya verdiği önemi vurgulamak ve buradaki çalışmaları yerinde görmek için gelmiş bulunmaktayım” diye konuştu.

Ani Harabeleri’nde incelemelerde bulunan ve Ani hakkında Vali Günay Özdemir ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ile Ani’de yapılan çalışmaları da değerlendiren Dursun, daha sonra Ani’den ayrılarak Kars’a hareket etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.