1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muhtar Bulunamıyor
Muhtar Bulunamıyor

Muhtar Bulunamıyor

Esenkır Köyü Muhtarı İbrahim Toprak’ın kullandığı araç Aras Nehri’ne uçtu.

A+A-

            Kars'ın Kağızman İlçesi Esenkır Köyü Muhtarı İbrahim Toprak’ın kullandığı araç Aras Nehri’ne uçtu.

 

            Edinilen bilgilere göre kaza  gece, Kars/Kağızman-Erzurum karayolu Altıngedik mevkisinde meydana geldi. Kağızman’a bağlı Esenkır Köyü Muhtarı İbrahim Toprak’ın idaresindeki 36 KC 797 plakalı araç, bilinmeyen bir nedenle Aras Nehri’ne uçtu. Yaklaşık 300 metre suda sürüklenen araç karayolundan geçmekte olan sürücüler tarafından fark edildi. Durumun bildirilmesi üzerine sabah saatlerinde olay yerine giden Jandarma ekipleri kurtarma çalışmaları başlattı. 

 

            Nehrin ortasında kurtarılmayı bekleyen aracı gören muhtarın oğlu Ersin Toprak (21), babasının aracın içinde olduğunu düşünerek, kendini azgın suların ortasına atarak babasını kurtarmak istedi. Azgın dalgalarla boğuşan Ersin Toprak, jandarma ekiplerinin, “Boğula-caksın, gel su seni götürecek” uyarıları karşısından sudan çıktı.

 

            Muhtarın kardeşleri İsmail ve Yaşar Toprak ise azgın sulara atlamak istemelerine son anda jandarma ekipleri engel oldu.

 

            Aracın içerisinde kimsenin olup olmadığı bilinmemesine rağmen Erzurum ve Kars sivil savunma ekipleri saatler sonra kaza yerine gelince tepkiyle karşılandılar ve olay yerinde tansiyon yükseldi. Vatandaşlar yetkililere büyük tepki gösterirken, muhtarın yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

 

            Kağızman Kaymakamının izinde olmasından dolayı olay yerine Digor Kaymakamı Serkan Şeker geldi. Muhtar İbrahim Toprak’ın yakınları bu defa da Kaymakama tepki gösterdiler.

 

            İp yardımıyla araç çıkarıldı ve içinde kimsenin olmadığı görüldü. Bunun üzerine Sivil Savunma ekipleri ve vatandaşlar kıyılarda arama çalışması başlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler