1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muharrem Ayı Başladı
Muharrem Ayı Başladı

Muharrem Ayı Başladı

Muharrem Ayı İle Birlikte 2 Ay Sürecek Olan Yas Kars’ta da Başladı

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars’ta Caferi Mezhebine mensup vatandaşlar, her yıl olduğu gibi bu yılda Muharrem ayı ve Sefer ayı boyunca yas tutacak ve düğün, nişan, sünnet gibi hiçbir hayır işi yapmayacak.

Ehlibeyt dostları, Muharrem ve Sefer aylarında camilerde ve evlerde toplanarak, Kerbela hadisesini ve Kerbela’nın felsefesini anlatılacak, mersiyeler ve sinezenler okunup, ağıtlar yakılarak Hz.Hüseyin ve Kerbela şehitleri için gözyaşı dökülecek.

Ehlibeyt dostları her yıl olduğu gibi bu yıl 30 Eylül Aşura günü sabahın erken saatinde Hz. Ali Çarşı Camii önünde bir araya gelinecek. Buradan Işıklı Camii önünden geçilerek Garnizon Şehitliğine gidilecek ve İmam Hüseyin'in şehit edilişi anlatılacak Kur’an-ı Kerim okunup, dua edilecek.

Ayrıca her Muharrem ayında olduğu gibi Kars Ehlibeyt Derneği’nce “Aşura Kardeşlik Çadırı” kurulacak. Çadırda Ehlibeyt İmamlarının 7’incisi olan İmam Musa Kazım (as)’ın Irak’ın Kazımeyn şehrinde bulunan türbesindeki sancağı da Kars’a getirilerek sergilenecek. Kerbela ile ilgili tanıtıcı film gösterimleri ve kitap satışı yapılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.