1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müdürler Toplantısı Yapıldı
Müdürler Toplantısı Yapıldı

Müdürler Toplantısı Yapıldı

Kars Valisi Ahmet Kara daire müdürleriyle yaptığı toplantıda resmi törenlere katılmayarak vekil gönderen müdürleri uyararak, “Ben vekilleri istemiyorum. Bu tür resmi toplantı ve programlara müdürlerin kendileri katılacak” dedi.

A+A-

Vali Ahmet Kara, bundan böyle 15 günde bir yapmayı düşündüğü değerlendirme toplantısında daire amirlerine bazı konularda uyarılarda bulundu.

BENİM GİTTİĞİM YERDE DAİRE AMİRLERİM OLACAK HEM DE VEKÂLETEN DEĞİL, ASIL MÜDÜRLER OLARAK GELECEKSİNİZ

Vali Kara, “Daire amirleri arasında bazı konularda koordinasyonların zayıf olduğunu görüyorum. Bazı konularda da daire amirlerinin ilgisiz olduğunu görüyorum. Örneğin; Bayramlarda, törenlerde ben Vali olarak gittiğim her yerde daire amirleri benimle beraber gelmek zorundadır. Bu resmi bir nezaket gereğidir. Bunu lütfen sakın bir daha tekrar etmeyin. Ben gidiyorum daire amirlerim yok. Benim gittiğim yerde daire amirlerim olacak hem de vekaleten değil, asıl müdürler olarak geleceksiniz. Vali muavinlerin yaptığı toplantılarda zaman zaman yardımcılarınızı gönderebilirsiniz. Ama bana yardımcınızı da gönderemezsiniz o da nezaketsizlik olur. Yani bunu burada bitirelim. Yani Polis günü oluyor yarınızdan çoğunuz yoksunuz. Veya resmi bayramlara gelmiyorsunuz. Resmi açılışlar oluyor gelmiyorsunuz. Böyle bir şey olmaz arkadaşlar bunu lütfen ihtiyat haline getirin. Yani bu ihtiyat gerekli bir ihtiyat. Bunu alışkanlık haline getirin ve bundan sonra bu konuyu konuşmamak üzere kapatalım.” diye konuştu. 

DOĞALGAZA GEÇİLECEK

Bu yıl bütün dairelerin doğalgaza geçmeleri gerektiğini de belirten Vali Kara, “Herkes doğalgaz yapmak için hazırlıklarını yapsın. Bazı daire amirlerimizin kömürün daha karlı olduğunu söylüyorlar. Kömür velev ki ucuz olsun. Ama doğalgaza geçilecek. “Kömürün devri geçti” demeniz lazım. Kars uzaktan konuşulduğunda havası, suyu temiz bir il olarak lanse ediliyor. Ama maalesef ne havası temiz ne suyu temiz. Başka bir devletin adamlarının gelip Kars’ın havasını temizleyecek, çevreci bir il haline getirecek halleri yok. Doğalgaz bu yıl bitmeli. Doğalgaz bitecek ki arkasından Belediye asfaltı yapsın.” şeklinde konuştu.

MAHŞER GÜNÜ HEPİMİZ KARS’IN YÖNETİMİYLE İLGİLİ HESAP VERECEĞİZ

Vali Kara, yöneticiliğin sorumluluk getirdiğinin de altını çizerek, şunları söyledi:

“Bazı daireler işlerini yavaştan alıyorlar. Örneğin; Karayolları gibi. Yavaşa almayın işlerinizi, biraz bize acıyın. Bu memleket bizim, bu Kars’ta bizim. Yarın mahşer günü hepimiz bu Kars’ın yönetimiyle ilgili beraber hesap vereceğiz. Kanun önünde bu dünyada da hesap vereceğiz ama mahşerde de hesap vereceğiz. Bunu böyle bilelim. Dolayısıyla işlerimiz konusunda gayretli olalım. Yaz geliyor ve herkes programlarını ona göre yapsın. Eğer yarın ki işimiz dünkü kadar kötü olacaksa veya 1-2 yıl öncesi gibi olacaksa bunun hiçbir anlamı yoktur. Bir defa yarınımız bugünden iyi olmalı.”

 mudurler-2-kullan.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler