1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mitinge davet
Mitinge davet

Mitinge davet

KESK Kars Şube ve Temsilcilikler Platformu ve DİSK-Genel İş Sendikası Kars Şubesi ve Türk-İş Kars İl Temsilciliği, Cumartesi günü saat: 12.00’de eski Devlet Hastanesi yanında bulunan Cumhuriyet Meydanında yapılacak mitinge tüm Kars halkını davet etti.

A+A-

Düzenlenen basın toplantısında konuşan KESK Dönem Sözcüsü İnan Ercan, sendikalar adına yaptığı konuşmada, “İşsizliğin, yoksulluğun ve yolsuzluğun giderek arttığı bir süreçten geçiyoruz. Hesapta kimi “Anayasa” maddelerinin “değiştirilmeye” çalışıldığı “Demokratik Açılım”ın sürdüğü bir dönemde mevcut sosyal, demokratik hak ve özgürlüklerin, budanmaya devam ettiğine tanıklık ediyoruz. Kars’ta daha dün aralarında Eğitim-Sen Kars şubesi eski başkanının da bulunduğu tutuklamalar yaşandı. İşsizliğin ve yoksulluğun had safhada olduğu ilimiz Kars’ta hayvan yetiştiricileri yolu trafiğe kapatarak seslerini duyurmaya çalıştılar. KESK Kars Şube ve Temsilcilikler Platformu ve DİSK-Genel İş Sendikası Kars Şubesi ve Türk-İş Kars İl Temsilciliği olarak işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ta Kars’ta da miting yapma kararı aldık. Böylesi bir dönemde ülkenin dört bir yanında emekçilerin “birlik, dayanışma ve mücadele” günü 1 Mayıs kutlanacaktır. Dört bir yandan birisi de serhat şehrimiz Kars’tır.” dedi.

İnan daha sonra şunları söyledi:

“Sendikasız, sigortasız, kötü çalışma koşullarına mahkum edilen işçileri, bu koşulları da bulamayan işsizleri, iş güvenceleri ellerinden alınmaya çalışılan ve Toplu Sözleşme Hakkı’ndan yoksun bırakılan kamu emekçilerini, artan maliyetler nedeniyle üretim yapamaz hale gelen üretici köylüleri, iş yapamadığı için vergisini ödeyemeyen esnafı, emeklileri, parasız, bilimsel ve demokratik eğitim isteyen öğrencileri, herkese eşit ve nitelikli sağlık hakkı diyen halkımızı kısacası bu adaletsiz sistemin mağdur ettiği herkesi 1 Mayıs’a kendi talepleriyle katılma çağrısı yapıyoruz. Mitinge katılarak İşçi ve emekçileri kırıntılarla yaşamaya razı etmeye, bizi birbirimize düşman etmeye çalışanlara karşı ortak bir ses verelim. Halkın gücünü gösterelim. Yaşasın 1 Mayıs!”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.