1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Millet Bahçesi Tamamlanıyor
Millet Bahçesi Tamamlanıyor

Millet Bahçesi Tamamlanıyor

Millet Bahçesi Gül Bahçesine dönüyor...

A+A-

Uzun yıllar Karslıların mesire yeri olarak kullandığı Millet Bahçesi, eski günlerine dönüyor. Kentin eski Belediye Başkanları Naif Alibeyoğlu ve Nevzat Bozkuş’un da emekleri olan Millet Bahçesi en çok çocukları sevindirecek. Çizgi film karakterlerinin heykellerinin de yer aldığı bahçede anfi tiyatrodan konser alanlarına, mesire yerlerinden kamelyalara kadar onlarca ayrıntı düşünülmüş. Kars Çayının da temizlenmesiyle birlikte yürüyüş yollarıyla da kente ayrı bir hava katacak olan Millet Bahçesi’nde, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ekibiyle birlikte gezi ve incelemelerde bulundu.

Yıllarca atıl durumda bırakılan Millet Bahçesi, Kars Belediye Başkanlığı’nca hayata geçirilen ‘Kentsel Tasarım Projesi’ kapsamında yeniden yapılıyor. Millet Bahçesi’nde yapılan çalışmaları yerinde gören ve incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Burası halk arasında Millet Bahçesi olarak biliniyor. Geçen yıl buranın tadilatı başladı. Allah nasip ederse 10 güne kadar tamamlanacak ve Kars halkının hizmetine açılacak” dedi.

Karaçanta, “Burası bizim yıllardan beri özlemini çektiğimiz yer. Çünkü çocukluğumuzun, gençliğimizin, güzel günlerimizin geçtiği yerlerdir. Biz burada her Cuma günü aşlelerimizle birlikte, anne babalarımızla birlikte gelirdik, semaverler yakılırdı, sanatçılar olurdu. Muhteşem günlerimizin geçtiği yerlerdi. Uzun zamandan beri atıl bırakılmıştı. Öyle bir hal almıştı ki gündüz dahi bu bahçe içerisinde gezmek mümkün değildi. Geçmiş dönem belediyemizin çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çalışmaları desteği ve bugün son haliyle bizim çalışmamızla Allah’ın izniyle 10 güne kadar burayı faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR UNUTULMADI”

Çeşitli hayvan figürlerinin yanı sıra Çizgi Film kahramanlarının da heykellerinin bulunduğu Millet Bahçesi’nde çocuklar unutulmadı.  Şirinler, Pamuk Prenses ve birçok çizgi film kahramanın heykelinin bulunduğu bahçede çocuk oyun alanları da yer alıyor.

Kars Çoban köpeğinden Nasrettin Hoca’nın heykelinin de yerini aldığı Millet Bahçesi’nde Anfi Tiyatro Salonu, Restorant, Kafetarya da bulunuyor.

Millet Bahçesi’ne gelecek vatandaşlar için kamelyalar, barbüküler de yapıldı. Fitness gruplarıyla yürüyüş parkurlarının da yapıldığı bahçenin yanından geçen Kars Çayı için proje hazırladıklarını ifade eden Başkan Karaçanta, Millet Bahçesi ile Kars Çayı’nın bütünleştireceklerini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.