1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MHP’nin seçim aracına yasak geldi
MHP’nin seçim aracına yasak geldi

MHP’nin seçim aracına yasak geldi

MHP’nin dev erkan televizyonlu seçim aracına yasak geldi...

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Yaver Özcan, seçim çalışmaları kapsamında faaliyete sokulan dev ekran televizyonlu seçim aracına valilik oluruyla yasak getirildiğini söyleyerek, amacın MHP’nin çalışmalarını kısıtlamak olduğunu ileri sürdü.

MHP Kars seçim bürosunda partinin milletvekili adayları, Erkan Koçali, Tuncay Aydın ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Başkanı Yaver Özcan, seçimlere sayılı günler kala seçim kampanyası çerçevesinde, Kars’a getirdikleri görüntülü aracın kullanımının yasaklandığını söyledi.

MHP İl Başkanı Özcan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bu konu hakkında açık bir hükmü olmadığını, buna rağmen MHP’nin seçim çalışmalarına engelleme getirildiğini belirterek, itiraz ettiklerini ancak dilekçelerinin kabul edilmediğini de sözlerine ekledi.

Özcan, “Seçim şarkısı YSK tarafından yasaklanmasına rağmen bu şarkıyı çalan partinin engellenmediğini görmekteyiz. Bütün siyasi partilerin demokratik kurallar içerisinde, bir demokrasi şöleni havasında seçim çalışmalarına katkıda bulunması gerekirken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin çalışmalarına engel olunuyor.” ifadelerini kullandı.

‘Kendilerine sunulan gerekçenin ne olduğu ve araçta neler olduğu’ sorusuna ise Özcan, şu cevabı verdi:

“Gerekçe yok, Araçta; Genel Başkanımızın konuşmaları, adaylarımızın seçim çalışmaları, başka başka ilçelerde yapmış oldukları konuşmalar, görüşmeler ve insanlarımızla kucaklaşmalarını arkadaşlarımız videoya alıp fotoğraf çekerek şehrin muhtelif yerlerinde bunu diğer vatandaşlarımızla paylaşıyordu. Demokrasi şöleni havasında geçmesi gereken bir seçim sabote ediliyor, MHP’nin seçim propagandasını yapmasını engelleniyor. Altını çiziyorum; YSK tarafından yasaklanan bir siyasi partinin seçim şarkısı var. Bunu Kars’ta o siyasi parti gümbür gümbür çalıyor. Biz o çalıyor diye şikayette etmiyoruz. Engellemek devletin işi, ama bunu resmen yasak etti. Kars’ta ama bu çalıyor. Bunun da engellenmesi lazım. O yasak, bizim ki yasak değil.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.