1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Meşhur Kars Kaşarı...
Meşhur Kars Kaşarı...

Meşhur Kars Kaşarı...

Kars Kaşarı Türkiye’nin Dört Bir Yanına Ulaştırılıyor...

A+A-

Türkiye genelinde lezzetiyle kahvaltıların vazgeçilmezi olmaya aday Kars kaşarı, yurt içi ve dışından büyük ilgi görüyor.

İmalatçı firmalar tarafından kargo şirketleriyle özel ambalaj ve kolilerle diğer illerdeki perakende satış noktalarına gönderilen kaşar, sofralarda yer alıyor.

Türkiye genelinde lezzetiyle kahvaltıların vazgeçilmezi olmaya aday Kars kaşarı, yurt içi ve dışından büyük ilgi görüyor. İmalatçı firmalar tarafından kargo şirketleriyle özel ambalaj ve kolilerle diğer illerdeki perakende satış noktalarına gönderilen kaşar, sofralarda yer alıyor.

Kars’ta bulunan 6 kargo şirketi yıllık ortalama 300 tonu aşan kaşar sevkiyatına imza atıyor. Kaşar, çiçil ve diğer peynirlerin toptan ve perakende satışının yapıldığı Kasımpaşa İşhanı esnafı Alper Yeken, Kars kaşarının şehir dışından yoğun ilgi gördüğünün altını çizerek, 6 yıldır bir kargo şirketiyle çalıştığını vurguladı.

Yüksel Atalay ise aylık 1 ton kadar kaşarı il dışındaki perakende satış noktalarına kargo şirketleri vasıtasıyla gönderdiklerini ifade etti.

Sürat Kargo Kars Şube Yöneticisi Ertuğrul Şahin taze kaşar sezonunun açılmaya başladığına vurgu yaparak, “Sezonun açılması Kars ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Türkiye’nin hemen hemen her yerine ilimizdeki kaşar imalatçıları firmalar gönderi yapıyor. Müşterilerimizin taleplerine göre istedikleri yere sağlıklı bir şekilde teslimat yapıyoruz. Kargo şirketleri olarak bizler kaşar sezonunun açılmasıyla işlerimizde hareketlilik yaşıyoruz.” dedi.

Aras Kargo Kars Şube Yönetmen Yardımcısı Bülent Eriş de “Bu mevsimde Kars taze kaşarını Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. 11 ve 12’inci aylarda ise daha makbul olan eski kaşarı taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.