1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meşaleyi 30 Ekim TOKİ yaktı
Meşaleyi 30 Ekim TOKİ yaktı

Meşaleyi 30 Ekim TOKİ yaktı

Kars Digor yolu üzerindeki 30 Ekim Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İlköğretim Okulu’nun nisan ayı içerisinde 1A ve 1B sınıfının iki ayrı etkinliği ile 2012 yılının ilk Okuma Bayramı etkinliği meşalesini yakarak adeta parmak ısırttı.

A+A-

Uzun yıllardır Kars’ta yıl sonu ve dönem sonu etkinliklerinin yanı sıra dönem içerisindeki okuma bayramları, el işi ve resim sergilerinin yanında konserler, okul içi etkinlikler ve daha bir çok organizasyon velilerle veya vatandaşlarla buluşturuluyor. Okul içi etkinlikler çok fazla kamuoyuyla paylaşılmasa bile yıl sonu etkinliklerinin kent merkezindeki salonlarda yapılıyor olması özellikle de basın aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor. Bu da etkinliklerin ne denli düzenli ve uyum içerisinde yapılması konusunda büyük önem arz ediyor. Aileler ve öğretmenler kadar öğrencileri de bir telaş ve heyecan yarıyor. Er okul, her sınıf kendi etkinliğinin en güzeli olması için büyük çaba harcıyor. Bazen aylar süren çalışmalar yapılıyor ve ortaya konulan emek takdire şayan olursa tüm emektarlar evlerine mutlu dönüyorlar. Etkinliklerin kahramanı çocuklar ise aileleri, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte çektirdikleri hatıra fotoğraflarıyla geri döndüklerinde bir sonraki yılın planlarını kurmaya, aldıkları alkış ve beğeniyle yeni hedefler belirmeye başlıyorlar. Bazı yetenekler bile bu tür etkinliklerle gün yüzüne çıkmış oluyor. Ezeri, halk oyunlarına ayak uydurması, ses tonu, şiir okuma yeteneği, tiyatro ve daha bir çok özellik izleyenler ve protokol tarafından da keşfediliyor. Bu etkinliklerin öğrenci psikolojisi açısından çok önemli artıları oluyor. Öğrenci bile kendisindeki gizli yetenekleri keşfetme imkanı bulabiliyor.

ETKİNLİKLERDE DÜZEN VE DİSİPLEN NE KADAR ÖNEMLİ

30 Ekim Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İlköğretim Okulu 1/A sınıfı öğretmeni Adanalı Serap Alkış ve 1/B sınıfı öğretmeni Karslı Başak Aydın tarafından hazırlanan “Okuma Bayramı” gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Okul Müdürü Mustafa Çiftçi, müdür yardımcısı Topçu Mavzer, öğretmenler ve öğrencilerin ailelerinin de destek verdiği gösterilerde birlikte hareket etmenin, uyum ve motivasyonun da ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.

Bugüne kadar yapılan etkinliklerde göze çarpan aksaklıklar ne idi? Sahne ve salon ışıklandırması, mikrofon ve ses sistemi, dekor ve kıyafetler, öğrencilerin uyum içinde rol yapmaları. Tüm bunlar neredeyse kusursuz şekilde 30 Ekim TOKİ’de göze çarptı. İzleyiciler bile bunu hemen fark etti. Gözleri yoran görüntü olmadığı gibi kulaklarını tırmalayan seslerde yoktu. Yaka mikrofonu kullanılması ise geceyi adeta kıymete bindirdi.

Kafkas Haber Ajansı (KHA) olarak 30 Ekim TOKİ 1/A sınıfı öğretmeni Serap Alkış başta olmak üzere 1/B sınıf öğretmeni Başak Aydın ve okul idaresini, böylesine güzel ve etkileyici organizasyon için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.