1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mert’in sıra arkadaşları yasta
Mert’in sıra arkadaşları yasta

Mert’in sıra arkadaşları yasta

Kars’ta geçtiğimiz pazar günü babasının işyerine yemek götürdükten sonra evine giderken kaçırılan ve dün akşam saatlerinde Karadağ çöplüğü civarındaki harabe binada cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert’in sınıf arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

A+A-

Ziya Gökalp ilköğretim okulu 3-C sınıfı öğrencisi Mert Aydın’ın sıra arkadaşları gözyaşlarına boğuldular. Sınıf arkadaşları Mert’in oturduğu sıraya arkadaşları karanfil ve şeker bıraktılar birde Mert’in çok sevdiği elmalı soda şişesi koydular.

Canice bir cinayete kurban giden Mert Aydın’ın sınıf arkadaşlarından Aybuke Çinkılıç, “Mert in ölümüne çok üzüldük. O çok iyi biriydi. Yardım severdi. Arkadaşlarından birinin düştüğünü gördüğünde hemen koşar ona yardım ederdi. Şimdi eminim ki Mert Cennette. Oradan bizleri görüyordur” dedi.

Mert’in sınıf arkadaşlarının aileleri de gözyaşlarına boğuldular. Çocuklarını eve götürmek için okula gelen aileler sürekli ağladılar. Velilerden Elif Karayağız, “Oğlunun en yakın arkadaşıydı. Oğlum Arda’nın çocukluk arkadaşıydı. Her şeyi Mert’le paylaşırdı. Böylesine zeki ve göz açık bir çocuğun bu talihsiz ölümüne aklım ermiyor” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Yaşadıkları olay karşısında arkadaşlarını kaybeden 3-C sınıfını teselli etmek hiç de kolay olmadı. Psikolojileri bozulan Mert in yakın arkadaşları ders görmek istemediklerini söyleyerek ailelerine haber verdiler. Aileleri de birer birer gelerek çocuklarını evlerine götürdüler.

Mert’in sırasına ise arkadaşları O’nun çok sevdiği elmalı meyve sodası içine kırmızı karanfil koydular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.