1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mert’in otopsi raporu şoke etti
Mert’in otopsi raporu şoke etti

Mert’in otopsi raporu şoke etti

OTOPSİ RAPORU: TECAVÜZE UĞRADI, BAŞINA TAŞLA VURULDU, BOĞULDU

A+A-

Kars’ta cep telefonu satışı yapan babasına yemek götürmek için çıktığı evlerine bir daha dönmeyen ve kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki boş bir tabyanın içinde cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın için yürüyen kalabalık, "Adalet istiyoruz" diye slogan attı.

Ziya Gökalp İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın, 6 Nisan pazar günü saat 12.00 sıralarında, annesinin hazırlayıp sefertasına koyduğu yemeği babasına götürmek için İstasyon Mahallesi’ndeki evlerinden çıktı. Faik Bey Caddesinde telefoncu dükkanı bulunan babası 38 yaşındaki Yolcu Aydın’a yemeği veren Mert Aydın, eve dönmek için işyerinden ayrıldı.

Evli ve 2 çocuk babası Yolcu Aydın, eşiyle konuşunca çocuğun eve gelmediğini öğrendi ve yakınlarıyla birlikte çevrede arama yaptı. Bir sonuç alamayan Aydın ailesi durumu polise bildirdi.

40- 45 YAŞINDA BİRİSİYLE GÖRÜNTÜSÜNE RASTLANDI

Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, saat 14.00 sıralarında bir işyerinin kamerasında Mert’in görüntüsüne ulaştı. Digor Pazarında 40- 45 yaşlarında biriyle Mert’in görüntüsüne ulaşılırken, dün saat 18.00 sıralarında kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ çöplüğün yakınındaki eski ve kullanılmayan boş tabyada, çocuğun cesedi bulundu. Bazı kıyafetleri tabyanın dışında olması dikkat çekti. Ailesi tarafından kimliği teşhis edilen çocuk, Erzurum’daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

BAŞSAVCI İLE GÖRÜŞTÜLER

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel bir ekip, Mert’le birlikte gözüken 40- 45 yaşlarındaki adamı bulmak ve cinayet üzerindeki esrar perdesini kaldırmak için seferber olurken, yakınları ve ailesinden oluşan 50 kişilik grup "Adalet isteriz" diye sokaklara döküldü. Adalet sarayına giden gruptan bazıları Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü ile makamında görüştü. Yapılan görüşme sonrasında aile adına konuşan Burhan Alibeyoğlu, başsavcı ile yaptıkları görüşmeden tatmin olmadıklarını belirterek valiliğe gideceklerini bildirdi.

DAHA SONRA VALİ’YE GİTTİLER

Bir süre valilik binası önünde Vali Eyüp Tepe’yi bekleyen grup gecikme olunca protokol kapısında oturma eylemi yaptı. Polisin ikna çabaları yeterli olmayınca Vali Eyüp Tepe, valilik önünde bekleyen aile ile görüşmek için dışarı çıktı. Vali Eyüp Tepe, kendisinin de 3 oğlum olduğunu belirtti ve empati yaptığını söyledi. Vali Eyüp Tepe, "Çok acı bir olay. Farkındayım. Ama sizlerde lütfen bize güvenin. Bu katili bulup adalete teslim edeceğiz" diye konuştu.

Aile Vali Tepe’ye yaşadıklarını anlatırken, gözyaşlarını tutamadı. Vali’nin teselli ettiği aile yakınları, görüşmenin ardından evlerine döndü.

OTOPSİ RAPORU: TECAVÜZE UĞRADI, BAŞINA TAŞLA VURULDU, BOĞULDU

Mert Aydın’ın Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugün sabah başlayan otopsi işlemi yaklaşık 2.5 saat sürdü. Hazırlanan otopsi raporuna göre, önce tecavüze uğrayan Mert Aydın, ardından başına taşla vuruldu ve elle boğularak öldürüldü.

Yıkama işleminden sonra morgdan tabuta konularak çıkarılan çocuğun cenazesi, yakınlarının gözyaşları arasında ambulansa konuldu. Mert Aydın’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Kars’a götürüldü.

‘MERT’E UZANAN ELLER KIRILSIN’

Öte yandan Mert’in son kez görüldüğü Kars kent merkezindeki Digor Pazarı’ndaki Çeşme Kavşağı’nda toplanarak Faik Bey Caddesi’ne çıkan yaklaşık 1000 kişi, öğle saatlerinde günün ikinci eylemini gerçekleştirdi. ‘Mert’e uzanan eller kırılsın’ sloganı atan kabalalık, Faik Bey Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşü evlerinin balkonlarından izleyenler de alkışlarla gruba destek verdi. Emniyet Müdürlüğü önünde sloganlar atan ve oturma eylemi yapan göstericiler, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir ile görüştü. Göstericiler, katilin kısa sürede bulunmasını istedi. Taşkınlığın olmadığı protestoya sonradan katılan Mert Aydın’ın yakını Burhan Alibeyoğlu, göstericileri sakinleştirerek dağılmalarını sağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.