1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mert Aydın davası Erzurum’da görülecek
Mert Aydın davası Erzurum’da görülecek

Mert Aydın davası Erzurum’da görülecek

Mert Aydın olayının davası Erzurum’da görülecek...

A+A-

Mert Aydın’ın katil Zanlısı Aykut Balk’ın duruşması Erzurum’a alındı.

Kars-Ardahan Bölge Baro Başkanı Avukat İbrahim Baştimar, kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın’ın davasının Erzurum’a alındığını bildirdi.

Baştimar, konuyla ilgili açıklamasında; kamuoyuna, “Mert Aydın cinayeti” olarak yansıyan olayın daha önceki duruşmasının bugün Kars Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesinin belirlendiğini hatırlattı.

Haricen öğrendikleri bilgilere göre, mahkemenin 14 Ekim’de verdiği ara kararla Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin bu davanın Kars’ta görülmesinin “kamu güvenliği ve olayın toplumda infial uyandırdığından dolayı” Erzurum’a verdiğine vurgu yapan Baştimar, “Kars Ağır Ceza Mahkemesi de Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin bu kararına uyarak dosyayı Erzurum’a nakletmiştir” dedi.

Davanın bundan sonraki duruşmalarının Erzurum’da görüleceğini ifade eden Baştimar, “Mahkememizin verdiği kararda sadece Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi diyor. Oradaki ağır ceza kendi arasındaki iş bölümüne göre davayı görecektir. Dosya oraya nakledilip esas numarası alındıktan sonra duruşma günü belli olacaktır.” şeklinde konuştu.

MERT’İN OLAYI NASIL GELİŞMİŞTİ?

Kars’ta 6 Nisan günü babası Yolcu Aydın’ın işyerine yemek götüren Ziya Gökalp İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın’ın cesedi 7 Nisan günü kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ çöplüğünün yanındaki boş bir tabyanın içinde bulundu. Boğularak öldürüldüğü anlaşılan Mert Aydın’ın katilini bulmak için polis kentteki 25 mobese ve 20 güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Mert’in, Digor Pazarında babasının işyerinden tanıştığı oto alım satımı yapan Aykut B. ile karşılaştığı ve kırmızı renkli 36 AV 079 plakalı hafif ticari araca bindiği tespit edildi. 12 Nisan gecesi gözaltına alınan Mert’in katil zanlısı Aykut B. 13 Nisan’da tutuklanarak güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevine gönderildi. Ailesi ve yakınları da yine güvenlik nedeniyle başka kentlere göç etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.