1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mehmet Özbey Görevden Alındı
Mehmet Özbey Görevden Alındı

Mehmet Özbey Görevden Alındı

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey Görevden Alındı...

A+A-

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey’in görevden alınması ilimizde büyük tepkiyle karşılandı.

Göreve geldiği günden bugüne dürüstlüğü ve başarılı çalışmaları ile tanınan Özbey’in görevden alınması, hem kurumda hem de şehrimizde büyük üzüntü ve tepki topladı.

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey bir veda mesajı da yayımladı.

Özbey mesajında şu görüşlere yer verdi :

SaygıdeğerKarslı Hemşerilerim,

Mart 2013’den bu yana büyük bir onurla yaptığım Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevimden 19.12.2014 tarihi itibariyle alınmış bulunmaktayım. Bu göreve gelirken taşıdığım en önemli sorumluluk, Kars halkına hak ettiği hizmetleri üretmek ve bunu yerine getirirken de yalnızca hemşerileri min ve Hakkın rızasını kazanmaktı. Bugün görevimden ayrılmak mecburiyetinde kalırken, İl Özel İdaresinin çok değerli çalışanları ile birlikte gerçekleştirdiğimiz her hizmette, bu sorumluluğu yerine getirmiş olmanın huzurunu yaşıyorum. İlk gün geldiğimizde kıblemiz neyse bugün ayrılırken de kıblemiz aynı.

İki yıllık süreçte Kars İl Özel İdaresinin teknik, idari ve fiziki kapasitesini arttırmak için tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte büyük bir özveriyle çalıştık. Her bir ilçemizden her bir köyümüze kadar hiçbir ayrım yapmadan, herkesin ve her kesimin ihtiyaçlarını yerinde belirlemek,  öncelik neyi gerektiriyorsa yasal zemin içerisinde gerçekleştirmek için gayret sarf ettik. Ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden, aile hayatımızdan dahi kısarak kısa sürede çok iş yaptık. Sorumluluğumuzdaki hiçbir soruna geçici yaklaşmadık, kalıcı çözümler üretmeyi esas aldık.

Görev yaptığımız 2013-2014 yıllarında yaptığımız hizmetlerin küçük bir bölümü özetle aşağıda yazılmıştır.

Okul Yapımı : 18

Pansiyon Yapımı :4

Sağlık Evi Onarımı ve Yapımı : 34

Dap Projeleri

A-İçme Suyu Projesi: 55

B-Tarımsal Sulama Kanalı: 47

C- Kanalizasyon: 36

D- SERKA Projeleri: 2

E- SODES Projeleri: 42

F-Rölöve Restorasyon: 3

G-Fenni Projeli Gölet: 12

Mobese Yapım İşi: 71 + mobil araç

SODES Programı Kapsamında Oyun Grubu Yapımı : 72

Köy Konağı Yapım İşi: 1

İçme Suyu Çalışması: 268

Kanalizasyon Çalışması: 28

Sulama Kanalı

A-Yapımı: 57784 metre

Asfalt Kaplama: 120 Km.

Asfalt Onarımı: 277 Km.

Toplu Makinalı Yol Çalışması (Yol Yükseltme Ve Genişletme): 483 Km

Dozerli Yol Bakım Çalışması: 515 Km

Ana Yol, Yayla Ve Arazi Yolları Bakım Çalışması: 13471 Km

Yukardaki Tablo hizmetlerin kısa bir özeti olup yapılan çalışmaların tamamını içermemektedir.)

Biz tüm bu çalışmalarımızı yaparken toplumsal değişim ve taleplere kapalı kalmadık. Ancak değişime yoğunlaşırken de dönüşmemek ve başkalaşmamak için varlığımıza anlam kazandıran temel ilke ve prensiplerimizi de terk etmedik. Amacımız, ülkemizde son 12 yıllık süreçte başlayan bu onurlu ve önemli sürece kendi görev ve sorumluluklarımız çerçevesinde katkıda bulunarak Kars şehrimizde ardımızdan kalıcı bir iz bırakmaktı. Bu iki yıllık süreçte yaptıklarımız bunun ispatıdır. Buna öncelikle rabbimiz sonra da Kars halkı ve mesai arkadaşlarımız şahittir. Bugün hizmetlerimize muhatap olan ve yaşayan tek bir Karslı bile, Mehmet Özbey’in devletin ve milletin imkânlarını ve kaynaklarını kendi çevresinin çıkarına kullandığını, karunlara peşkeş çektiğini söyleyemeyecektir. Çok şükür bu açıdan alnımızın akı ile görevimizi bırakı yoruz. Ardımızdan ismimize leke sürmeden ayrılmış olmanın haklı gururunu yaşarken, milletin bağrına yerleşen çıkar çevrelerinin hala yönlendirme yapabilme imkânı bulabildiklerini görmenin de üzüntüsünü yaşıyoruz.

Ancak tüm bunlarla birlikte, İl Özel İdaresi olarak geceli gündüzlü Kars halkının daha iyi hizmetler alması için çaba sarf ettiğimizi bildikleri halde görevden alınmamız için çaba sarf edenlerden bunun hesabını, yaptığımız hizmetleri ve ilkelerimizi en iyi bilen Kars halkının bizzat kendisi en güzel şekilde soracaktır. Görevden alınmamız için tek bir geçerli sebep gösteremeyen, yalnızca ülkemizin içinde bulunduğu hassas süreçten faydalanarak devlet büyüklerimizi yönlendiren bir takım çevreler, aslında içinde bulundukları acizliği de açıkça göstermektedir.

Bununla birlikte haklarımla ilgili yasal ve hukuki her türlü yola başvuracağımı halkımızın bilmesini isterim. Görev yaptığım süre içerisinde büyük bir sabır ve özveri ile çalışan İl Özel İdaresi çalışanlarına, yakın mesai arkadaşlarıma ve Kars halkına teşekkür ediyor, varsa haklarımı helal ediyorum, sizlerin de haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Hesap ve tuzak kuranlar var olsa da büyük hesap gününün sahibi olan Allah’ın hesabı tecelli edecektir. Bugün yaşananlar tarihte yalnızca bir virgül kadar kıymete sahiptir. Önemli olan biz ve makamlar değil millete kalıcı hizmetler bırakmaktır. Bu inançla Karsımızın daha güzel günlere erişeceğinden şüphe duymuyor, tüm hemşerilerime saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum