1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Mecbur Taşınacaklar”
“Mecbur Taşınacaklar”

“Mecbur Taşınacaklar”

Kars Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Namık Akça ; “Sanayi Sitesi’ne Taşınan Esnafa Kolaylık Sağlanacak”

A+A-

Kars Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Namık Akça, şehir merkezinde sanayi sitesi meslek dalları içerisinde faaliyet gösteren işyerlerinin kapatılarak sanayi sitesine taşınması gerektiğini söyledi.

 

Akça, yaptığı açıklamasında, şehir merkezinde faaliyet gösteren meslek dallarının sanayi sitesine çıkması halinde bir yıl kirada oturdukları takdirde ilgili bakanlığın görüşü alınarak dükkan sahibi olacaklarını belirtti.

 

Şehir merkezinde ki sanayi sitesi meslek dallarında ki esnafların işyerlerini sanayi sitesine taşıması için Kars Belediyesine müracaat ettiklerini ifade eden Akça, dilekçesinde şunları belirtti:

 

“İlimiz merkezinde faaliyet gösteren Sanayi Sitemiz meslek dalları sorumluluk alanı içerisinde olan Oto Tamirci, Demirci, Marangoz, Keresteci ve Hurdacıların Kars Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin şehrin 10 km dışarıda olması nedeniyle haksız rekabete yol açtıkları, mağdur ettikleri bu sebeple de sitemiz büyük iş kaybının olmasının yanı sıra şehrimizin halen daha kir pas içerisin de olmasında önemli rol oynadıkları bu sebepten dolayı da konunun bilhassa belediyeyi ilgilendirmesine rağmen girişimlerimizde herhangi bir sonuca ulaşılamamıştır. Dolayısıyla tüm esnaf ve sanatkârlarımızın ortak kararı ile işyerlerimizi kapatıp bizlerde şehirde işyeri kiralayacağız. Eyer 400 esnaf şehir içerisinde kiralık işyeri bulabiliyorsa 20–30 esnaf sanayi sitesinde neden kiralık işyeri bulamasın amaç ustalık veya iş becerisi değil ; amaç sanayi hazır uzağa yapılmışken şehir içerisinde rekabetsiz kazanç sağlamak. Bu tür işyeri olanların sanayi sitesine yerleşmeleri konusunda her türlü yardımı da sağlayacağımızı belirtiriz. Sanayide 1 yıl kirada oturduğu tespit edildiği takdirde Bakanlığın görüşü alınarak dükkan sahibi edileceklerdir. İşyerlerinin kapatılması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.”  

Önceki ve Sonraki Haberler