1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mantı Günü'nde Hüzün
Mantı Gününde Hüzün

Mantı Günü'nde Hüzün

Kars'ta geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Posof Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde Babalar günü nedeniyle düzenlenen Mantı günü şehit haberleriyle hüzne dönüştü.

A+A-

Dernekte düzenlenen yemek, Hakkari'de şehit düşen askerlerin acısından dolayı buruk geçti. Yemek öncesi bir konuşma yapan Posof Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Memet Topçu, "Her yıl Haziran ayında geleneksel hale gelen Babalar Günü münasebetiyle bizlerde Dernek olarak hem Babalar Gününü kutlamak hem de yöresel  yemeğimiz olan mantı ikramı ile üyelerimiz ve dostlarımızla olmak için bir araya geldik. Ancak neşe içinde geçirmeyi planladığımız bu etkinliğin, PKK'nın düzenlemiş olduğu saldırıyla hüzünlü geçeceği muhakkaktır. 11 güzide vatan evladı düzenlenen saldırıda şehit düşmüştür. 16 askerimizin de yaralandığı bu  acı  gelişme, tüm Türk milletinin olduğu gibi bizimde yüreğimizi dağlamıştır." dedi. 

 

Topçu, "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da  acil şifalar diliyoruz. Türk milleti geçmişiyle, bu günüyle, yarınıyla  dünyaya örnek, üstün özellikleri ve meziyetleri olan, inançlı, seçkin bir millettir. Bu milleti bölmeye, parçalamaya ve yutmaya hiç kimsenin  gücü yermeyecektir. Bu durum karşısında tek yumruk ve tek yürek olacağız. Böyle bir  günde  anaların, babaların akıttığı gözyaşlarının, bu ataşe sebebiyet veren herkesin zehiri olacağı inancındayız. Tüm babaların balar gününü kutlarken, evlatlarını bu şerefli vatan ve bayrak uğruna şehit veren babaların ellerinden öpüyor, birliğimize ve beraberliğimize gölge düşürmeye çaba sarf eden tüm şer odaklarını lanet ve nefretle kınıyorum." diye konuştu.   

 

Konuşmanın ardından yemeğe geçildi. Dernek üyelerine Kars'ın yöresel Yemeği (hıngal) mantı ikram edildi.

 

Posof Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kadın kolu Başkanı Nafiye Mert ise Mantının yapılışı hakkında bilgi vererek, Mantının hamuru yoğrulurken niyet edildiğini ve hamurun içerisine bozuk para atıldığını söyledi.

 

Yemek esnasında ise hamura atılan bozuk para, dernek üyelerinden Ahmet Mert'in yemeğinin içinden çıktı. Mert ise gelenek gereği Derneğin ihtiyacı olan Projeksiyon makinesi alacağı sözünü verdi.

 

Babalar günü dolayısıyla Erzincan'daki birliğinden izin alarak Memleketi Kars'a gelen Posof Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Memet Topçu'nun oğlu Sercan Topçu da babasın elini öperek babasının bu özel gününü kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.